La comunitat nigeriana Igbo Amaka celebra les festivitats de Nova-Nyame a Ca n’Oliveras

737
Festa Nova-Nyame
Festa Nova-Nyame

L’Igbo Amaka Grup Cultural de Martorell va celebrar dissabte les seves festivitats en honor a Nyame. Un centenar de persones es va reunir a la Nau 2 de Ca n’Oliveras en una vetllada en família on no hi va faltar menjar, música i balls tradicionals.

La Festa Nova-Nyame se celebra un cop l’any en l’època de collita del conreu. Segons explica Peter Chibuike Emelayo, membre dels Igbo Amaka, la comunitat nigeriana té una gran estima per Nyame, a qui consideren una “força natural que s’ocupa de l’agricultura” i comenta que aquestes festivitats se celebren per a “venerar la natura”.

Peter Chibuike Emelayo, membre de la comunitat Igbo

Per a la comunitat nigeriana d’Igbo Amaka resident a Martorell, aquestes festivitats tenen una alta importància. Per als Igbo és una manera de retre homenatge al seu país, de traslladar la seva cultura als seus predecessors i de traspassar el llegat als fills que han nascut lluny de Nigèria.

Festa Nova-Nyame
Festa Nova-Nyame

Tot i ser una festa organitzada per la comunitat Igbo Amaka, les festivitats de Nova-Nyame s’estenen també a altres comunitats de Nigèria i d’altres països africans com Ghana o el Senegal.

Peter Chibuike Emelayo, membre de la comunitat Igbo

Festa Nova-Nyame
Festa Nova-Nyame