La Confederació d’Horticultura Ornamental torna a distingir Martorell com a Vila Florida

563

La Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) ha distingit Martorell, per segon any consecutiu, amb tres flors d’honor per la millora de l’espai verd urbà. L’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Serveis Urbans, Via Pública, Mobilitat i Afers Interdepartamentals, Lluís Esteve, van recollir la distinció en la gala Flors d’Honor 2016 que va tenir lloc el 16 de setembre passat a Olot.

Xavier Fonollosa reconeix que “seguirem amb aquesta empremta que ens caracteritza que és millorar la via pública. Em sento molt orgullós que una entitat privada i independent ens premiïn per la millora de l’espai verd urbà; demostra que la feina feta no té només el reconeixement dels ciutadans sinó d’altres organismes externs”. La distinció és, majoritàriament, per la presència de més de 80.000 flors pels carrers i places del municipi. Les flors són cultivades pels usuaris del Centre Especial de Treball Can Serra. “Són flors amb ànima social”, apunta l’alcalde.

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental. Pel moviment l’ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu del jardins i parcs urbans.

Actualment, a Catalunya es troben un total de 89 municipis que han estat distingits com a Vila Florida, en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà. Les Viles Florides són aquells pobles i aquelles ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i de millora de la qualitat de vida dels seus habitants.