La coordinadora de pisos buits cerca alternatives a la supressió de la llei d’emergència social

404

Martorell compta amb 90 pisos buits propietats d’entitats financeres, per això els ajuntaments de Martorell, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Abrera i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) van posar en marxa, ara fa un any, la coordinadora del Baix Llobregat Nord per a la recuperació d’habitatges buits a la comarca. Els membres de la coordinadora van reunir-se ahir per cercar alternatives davant la supressió parcial, per part del govern espanyol, de la llei d’emergència social catalana.

La coordinadora es troba, mensualment, per fer seguiment dels immobles desocupat propietats d’entitats financeres i grans empreses, i agrupar recursos per negociar amb elles. “Una de les problemàtiques amb la qual ens trobem és la impugnació del govern espanyol contra part de la llei 24/2015 d’emergència social, aprovada pel Parlament català”, ha dit el primer tinent d’alcalde, regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués. Amb la suspensió de la llei, queda sense efecte la part que establia la cessió obligatòria de pisos buits per part dels bancs, la necessitat d’oferir lloguer social a les famílies que no pugui pagar la hipoteca, entre d’altres mesures.

A la reunió, els membres de la coordinadora van acordar “la necessitat de cercar experiències d’èxit d’altres municipis per tal de posar a disposició de les persones que ho necessitin el parc de pisos permanentment desocupats que tenim a la comarca”, ha avançat Bargués, qui també ha assegurat que “l’estreta col·laboració entre governs municipals i PAH està començant a donar els seus fruïts”. La coordinadora es marca també com a objectiu buscar mesures eficients per “acabar contra les màfies que ocupen i relloguen pisos buits”.