La coordinadora del Baix Llobregat Nord es presenta per recuperar els habitatges buits

426

Els ajuntaments de Martorell, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Abrera han presentat juntament amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), aquest migdia, una coordinadora per fer un seguiment de la “moció per a la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses” aprovada per aquests municipis.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge de l’Ajuntament de Martorell, Adolf Bargués ha llegit el manifest de la coordinadora assegurant que “acordem la creació d’aquesta coordinadora a fi d’agrupar recursos i tenir més força per negociar amb les entitats bancàries i altres administracions”.

Bargués ha dit que “els ajuntaments som les administracions més properes als ciutadans i ciutadanes i hem de fer front a la urgència social d’habitatge per a les famílies amb pocs recursos econòmics o cap”. La voluntat de la coordinadora és s’hi sumin altres municipis de la comarca. Els ajuntaments de Collbató, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires ja han confirmat la seva adhesió a la coordinadora.

La implicació de les administracions
En representació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Oriol Francesc ha aplaudit la implicació dels ajuntaments en aquest àmbit “exigint-los totes les mesures legals necessàries per l’assoliment del dret a l’habitatge. Aquesta coordinadora ha de ser l’eina per per poder moure el parc d’habitatges buits del Baix Llobregat Nord”.

Segons un cens provisional fet per la coordinadora i la PAH, el BBVA és l’entitat financera que disposa de més volum d’immobles. Francesc ha criticat la negativa del BBVA de voler reunir-se amb els afectats per la hipoteca: “el BBVA ha proposat una entrevista només amb els ajuntaments i sense la PAH, un fet que suposa una manca de respecte per als nostres conciutadans. Aquesta entitat manté els habitatges per fins especulatius”.

Quatre ajuntaments i en seran set

En l’acte de presentació de la coordinadora hi han assistit representants dels quatre ajuntaments implicats i de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Baix Llobregat Nord: Adolf Bargués (Ajuntament de Martorell), Maria Vallejo i Olímpia Sánchez (Esparreguera), Guadalupe Marcos i Albert Roca (Abrera) i Georgina Muñoz (Olesa de Montserrat).

L’Ajuntament de Martorell va aprovar la moció per a la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses el 17 de març de 2014.