La Coral Ars Nova ultima el Concert de Sant Esteve dedicat a Joan Cererols

941
Coral Ars Nova
Coral Ars Nova

La Coral Ars Nova farà aquest dimecres, 26 de desembre, dia de Sant Esteve, el concert Villancets i Missa de Cererols. L’actuació s’emmarca dins el programa d’actes dels 400 anys del naixement del compositor martorellenc Joan Cererols, i tindrà lloc a l’Església de Santa Maria, a les 21.00h. El preu de l’entrada serà de 10 euros.

La primera part del concert oferirà villancets, “peces religioses de caràcter popular i en llengua romanç que van tenir una gran acceptació a la península Ibèrica durant el Renaixement i, principalment, el Barroc”, ha explicat el director de la Coral Ars Nova, Xavier Pagès. De Joan Cererols se’n conserva una trentena, tots ells en castellà. El programa explorarà alguns dels villancets més emblemàtics del compositor.

A la segona part, s’interpretarà la Missa de Batalla, l’obra més coneguda del martorellenc, inspirada en músiques provinents d’Itàlia. “La massa coral està dividida en tres cors, de tal manera que es creava un efecte estèreo de l’època amb diverses veus que s’interpel·len”, ha dit. Per aquest motiu, l’Ars Nova estarà acompanyada de la Coral A Tempo i del grup instrumental La Caravaggia. En total, uns 70 cantaires i una vuitantena de músics a sobre de l’escenari.

El director de l’Ars Nova ha destacat que serà “un concert excepcional de repertori únic, fet per un martorellenc il·lustre, amb instruments originals i intèrprets professionals, que emmarcaran la música i li donaran el punt de sonoritat d’aquella època”.