La Coral Rosanes celebra el seu 13è aniversari amb una sortida i actuació a la Vall de Núria

401

Més d’un centenar de persones, entre cantaires, seguidors i acompanyants, celebraran aquest proper diumenge 17 de juliol els 13 anys de vida de la Coral Rosanes amb una sortida a la Vall de Núria. La coral femenina oferirà una actuació al mateix santuari, amb un repertori especialment triat per a l’ocasió.

La comitiva té previst sortir a primera hora del matí de diumenge cap a la Vall de Núria en dos autocars. Abans d’arribar-hi, pararan per fer “un esmorzar d’aquells que serveixen per encarar el dia amb optimisme”, ha dit la directora de la coral, Alba Bohigas. Després, aniran directes a Ribes de Freser per pujar al cremallera i fer un trajecte de 40 minuts per la muntanya.

En baixar, es trobaran a l’històric santuari de la Mare de Déu de Núria, assistiran a la missa de les 12.15h i oferiran “una actuació amb un repertori especial”.

Durant el dia, els assistents podran visitar tot el complex de la zona i dinaran al restaurant Vall de Núria. La tornada a Martorell és prevista a les 20.00h.

Una coral genuïnament femenina

La directora ha explicat que el grup va néixer al barri “amb la intenció d’unir dones que s’estaven massa a casa i havien d’omplir el seu temps”. El concepte era “formar una coral femenina, que cantés a l’uníson, la nostra marca personal”. Actualment, la Coral Rosanes compta amb 24 membres, d’entre 65 i 75 any.

“Tenim el nostre estil inconfusible, no oferim polifonia però sí frescor i sinceritat. Hi treballem tècnica vocal, memòria i nocions d’interpretació. Som fidels als nostres orígens, però hem evolucionat en el repertori, que cada cop és més atrevit i ampli, amb la incorporació de cançons pop, boleros o estàndards americans. Allà on hi anem, oferim tot el que som, tot el que tenim”, ha comentat Bohigas.