La Creu Roja ja té un passeig dedicat a reconèixer els seus 75 anys de treball a Martorell

660

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord disposa des d’aquest diumenge d’un reconeixement públic al plànol de Martorell, un cop inaugurat el nou passeig que porta el seu nom. L’alcalde Salvador Esteve s’hi ha referit com a “un nou pont de comunicació d’espais i persones” i ha subratllat els grans mèrits de la institució solidària, coincidint amb els 75 anys de presència a la població. Unes quatre-centes persones han descobert i passejat pel nou espai.

El nou passeig connecta els barris de Can Cases i de Torrent de Llops amb l’estació de FCG de Martorell Enllaç i l’antiga Nacional II, entre els carrer de Josep Vilar i l’aparcament de la plaça de Joan Serrats i encaixant-se sobre l’espai de les vies del Tren d’Alta Velocitat.

Un pont físic per unir espais

El nou paseig és, per a l’alcalde Esteve, “com un pont. Des que vaig esdevenir alcalde per primer cop, hem intentat teixir ponts físics i espirituals per unir Martorell, i aquest és un més”. L’alcalde ha destacat que “la Creu Roja se’l mereixia, pel servei que presta a Martorell i a tota la humanitat, tot estant a prop dels que més ho necessiten. Al novembre passat vam anunciar la construcció d’aquest espai i ara ja l’inaugurem”.

El president de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, Santiago Sánchez, ha agraït la dedicatòria del passeig i l’ha dedicat “a tots els voluntaris que han passat per l’entitat i hi han dipositat el seu granet de sorra, a tots els que hi som ara i a tots els que hi serem en el futur. És un lloc ideal”.

El primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, ha exposat la part més tècnica de l’obra: “portàvem un any de complicades negociacions per a poder fer aquesta actuació, ja que la titularitat correspon al ministeri de Foment. Un cop aconseguit el permís, l’hem reurbanitzat amb la nostra pàtina i empremta: amb vegetació, mobiliari urbà i una nova pèrgola com la del Pont d’Anoia”. El passeig s’ha urbanitzat amb dos tipus de paviments diferents, amb àrees enjardinades de gespa i plantes, una gran pèrgola, un espai de jocs infantils i d’esport per a la gent gran.

Descoberta d’un monòlit i passejada

Tot seguit, Esteve, Fonollosa i Sánchez han destapat un monòlit commemoratiu amb l’acompanyament de la regidora d’Ensenyament, Benestar Social i Salut, Mercè Morera, i del vicepresident autonòmic i president provincial de la Creu Roja, Josep Quitet.

Tot seguit, les autoritats han fet un passeig al llarg del vial des del carrer de Josep Vilar i fins el pàrquing de la plaça de Joan Serrats, punt en el qual les autoritats i els voluntaris de la Creu Roja s’han fet fotografies en un bloc de pedra amb el nom del nou vial. L’acte ha comptat també amb amenització musical i un espectacle infantil.