La cultura boliviana se cita a Ca n’Oliveres dissabte amb la Festa de Santiago

413
Renacer Boliviano
Renacer Boliviano

L’entitat cultural Renacer Boliviano, amb seu a Martorell, organitza aquest dissabte 27 de juliol la Festa de Santiago. Una trobada, cultural i lúdica, que aplega bolivians residents a Martorell, entorn i altres punts de Catalunya. El programa inclourà missa, rua, exhibició de balls, sopar i ball amb ritmes bolivians amb dos escenaris: Crist Salvador i Ca n’Oliveres.

La festa començarà a les 18.30h a l’església de Crist Salvador amb una missa catòlica en honor a Santiago. Una hora més tard, els participants faran rua fins a Ca n’Oliveres, on és prevista l’arribada pels volts de les 20.30h. Cinc colles exhibiran balls típics culturals bolivians des d’aquest moment, i cap a les 22.00h es compartirà un sopar de germanor. Els balls, amb una orquestra boliviana que interpretarà ritmes tradicionals i d’altres de més moderns, posaran el punt final.

El programa d’activitats el detalla la presidenta de l’entitat, Lourdes Linares:

Lourdes Linares, presidenta de Renacer Boliviano

Linares explica que la festa té “un caràcter cultural i religiós”, i que és un punt de trobada de bolivians catalans: “A més dels de Martorell, també en venen molts de Barcelona, de Sant Andreu de la Barca, d’Olesa de Montserrat o de Vilafranca del Penedès, entre d’altres llocs”. Afegeix que “és una festa en la qual ens volem donar a conèixer, i per això l’obrim a tots els martorellencs, que hi estan convidats”.

Lourdes Linares, presidenta de Renacer Boliviano

Un dels punts més atractius de la vetllada serà l’exhibició de balls amb els vestits tradicionals, plens de color. La presidenta explica que “cada ballador se l’ha comprat i fet portar de Bolívia, ja que aquí no se’n fabriquen”. Són vestits representatius de diferents punts del país, com ara La Paz, Cochabamba o els punts més elevats de l’Altiplà.

Lourdes Linares, presidenta de Renacer Boliviano

La festivitat més destacada que organitza Renacer Boliviano al llarg de l’any és la Festa de Santiago a Ca n’Oliveres.