La Diputació crea una campanya per protegir les víctimes de violència masclista durant el confinament

678

El confinament obligatori que ha comportat el decret de l’estat d’alarma pel coronavirus suposa un factor de risc afegit per a les dones que pateixen violència per part de les seves parelles, ja que es veuen abocades a quedar-se tancades a casa amb el seu agressor. La Diputació de Barcelona ha volgut alertar d’aquest problema creant la campanya ‘Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament’. L’objectiu de la iniciativa és interpel·lar a la ciutadania perquè denunciï qualsevol cas de violència masclista del qual tingui coneixement.

Tal com alerten des de la Diputació, la situació excepcional actual ha obligat a reconfigurar els serveis d’atenció especialitzada, de manera que no poden garantir les mateixes prestacions que en condicions normals. Així doncs, els programes d’assistència a dones víctimes de violència masclista han quedat interromputs o han passat a prestar-se de manera virtual. A banda, l’ens supramunicipal també recorda que el confinament pot agreujar els casos de violència latent i fer-ne aflorar de nous.

Davant d’aquesta situació, la Diputació ha volgut impulsar la campanya per fer arribar informació a les víctimes i a la ciutadania en general, per tal que puguin col·laborar a erradicar aquesta xacra. En el marc d’aquesta iniciativa, s’ha repartit material informatiu a comerços de primera necessitat, que són llocs on les possibles víctimes de violència poden anar soles i demanar ajuda. A més, també se n’està fent difusió a través de les xarxes socials.

Si ets víctima d’algun tipus de violència masclista, truca al telèfon 900 900 120, que ofereix atenció 24 hores, de forma totalment gratuïta i confidencial. Si sospites que alguna dona i/o criatura està patint violència, truca al 112. Que el confinament no aïlli les víctimes.