La Diputació de Barcelona destina 4 màquines llevaneus al sector de Martorell pel risc de nevades

807

Davant la situació d’alerta del Pla especial d’emergències per nevades a zones de la demarcació de Barcelona confirmades pel Servei Meteorològic de Catalunya i Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona ha establert un dispositiu especial per mantenir la mobilitat en la seva xarxa de carreteres, destinant 4 màquines llevaneus al sector de Martorell.

Per poder acomplir amb la seguretat i viabilitat de la seva xarxa de carreteres, la Diputació compta amb dues màquines llevaneus rotatives que poden actuar sobre la neu acumulada en gruixos molt importants. Així mateix es compta amb 24 unitats de camions llevaneus i fresadores, 12 de les quals són pròpies i 12 estan a disposició permanent, i que és la maquinària més habitual per a la conservació de la xarxa viària en cas de nevades.

Sector de Berga: 3 llevaneus i 2 fresadores

Sector de Vic: 4 llevaneus

Sector de Manresa: 4 llevaneus

Sector de Granollers: 4 llevaneus

Sector de Vilafranca: 3 llevaneus

Sector de Martorell: 4 llevaneus

Aquesta maquinària permet expulsar la neu de la calçada mitjançant una pala o fula d’acer fins a gruixos inferiors a 100 cm. Aquesta maquinària permet, mitjançant un dipòsit de càrrega de sal de 5-6 m3 de capacitat incorporat al camió, escampar sal de forma regulable.

Les sitges i dipòsits de sal per a la xarxa viària es troben situats als centres de conservació de Bagà, Berga, Sant Agustí de Lluçanès, Prats de Lluçanès, Calldetenes, Salelles, Caldes de Montbui Castellbisbal, Vilafranca i Martorell, amb una capacitat mitjana entre 200 i 60 tones de sal en cadascun d’aquest dipòsits.

Mesures preventives

Com mesures preventives, durant el dia d’avui s’està estenent sal sobre el paviment de les carreteres de la xarxa, per dificultar que la neu agafi. En el cas de zones permanentment ombrívoles, l’estesa de sal s’efectua de forma continua. Un cop produïdes les nevades a les carreteres, es retirarà la neu acumulada sobre el paviment mitjançant màquines llevaneus distribuint-se a continuació sal per provocar un efecte fundent i evitar la formació de plaques de gel.

La xarxa local de carreteres de la Diputació de Barcelona té una extensió de 1.585 km, amb un total de 287 carreteres que passen per 199 municipis de la demarcació. La xarxa local de carreteres de la Diputació de Barcelona té una extensió de 1.585 km, amb un total de 287 carreteres que passen per 199 municipis de la demarcació.