La Diputació de Barcelona reforça la prevenció d’incendis al Baix LLobregat Nord

374

Aquest divendres s’ha iniciat el Pla d’informació i vigilància (PVI) contra incendis forestals que desenvolupa la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments, consells comarcals i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). El Baix Llobregat incorpora un equip de 21 persones en la campanya 2015 d’informació i vigilància, dues per la zona Martorell, Castellví de Rosanes, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

La ruta mòbil U-37 que cobreix els municipis de Martorell, Castellví de Rosanes, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires, comptarà amb dos agents forestals que reforçaran la prevenció d’incendis fins l’1 de setembre. El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Josep Martínez, ha explicat que “el PVI forma part del programa de suport als municipis en la prevenció dels incendis forestals, que té com a finalitat principal d’evitar-los i limitar-ne els seus efectes. Els agents faran torns de 12.00 a 20.00h desenvolupant accions informatives a la població i dissuasives de pràctiques amb risc, així com d’anticipació a l’inici i propagació d’un incendi forestal”.

La comarca del Baix Llobregat comptarà amb un equip de 21 persones contractades per aquest dispositiu, que atendran set rutes mòbils i un punt de guaita fix situat a la Desfeta, a Gavà, dins el Parc del Garraf. El centre de control del Baix Llobregat estarà ubicat a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud dels Bombers, a Sant Boi de Llobregat.

A la campanya d’aquest any hi participen, a banda de la Diputació de Barcelona, 265 ajuntaments, 118 ADF, 9 Federacions d’ADF, 10 consells comarcals i cinc consorcis territorials. La Generalitat de Catalunya també hi col·labora a través de diverses Direccions Generals cedint instal·lacions.