'La noia de la finestra', llegida a un dels clubs de lectura de la Biblioteca
'La noia de la finestra', llegida a un dels clubs de lectura de la Biblioteca

La novel·la de misteri La dona a la finestra ha estat la més sol·licitada en préstec a la Biblioteca Martorell durant l’any 2018. En narrativa infantil, el llibre més demanat ha estat El diari del Greeg, i en dvd, la sèrie completa de pel·lícules de Harry Potter continua sent molt apreciada entre els usuaris.

El llibre més demanat a Martorell és obra de l’escriptor estatunidenc A.J. Finn, “una història de suspens que enganxa molt, amb un misteri que no es resol fins al final. Està molt ben aconseguida i així ho demostren les xifres de préstecs que hem tingut de l’any passat”, destaca la directora de la Biblioteca, Mercè Parera.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Per darrere seu s’ha situat La chica del tren de Paula Hawkins, “un llibre de temàtica molt similar a l’anterior, però una mica més antic d’edició”. En tercer lloc, Los pacientes del Doctor García, “novel·la històrica de l’Almudena Grandes, autora molt consolidada i amb obres que acostumen a estar en la llista dels més venuts i que continua sent una de les més prestades”. Quarta ha estat Patria de Fernando Aramburu, que “tracta el tema del terrorisme al País Basc a partir de la història de dues famílies enfrontades que es troben enmig d’una societat complexa”, i en cinquè lloc La senyora Stendhal de l’escriptor català Rafael Nadal, “autor de moltes novel·les que acostumen a tenir molt d’èxit”, diu Parera.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

En narrativa infantil, la triomfadora del 2018 a Martorell ha estat El diari del Greeg, “escrit per un jove, en format còmic, per a un públic de nens i nenes de 8 i 9 anys”. L’han seguit Quart viatge al Regne de la Fantasia (Gerónimo Stilton), Àvia Gangster de David Walliams, autor número 1 del gènere a Anglaterra, que s’ha inclòs al Club de Lectura Juvenil. Com a cinquena més prestada, la sèrie de Tea Stilton.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

L’equipament també ha recomptat els DVD més demanats en préstec. Majoritàriament corresponen a sèries emeses per televisió i a plataformes digitals, però el que continua amb molta força, tot i no ser cap novetat, és l’efecte Harry Potter, ja que la sèrie completa de pel·lícules ha estat la líder. L’han seguida La trilogia del Hobbit, la darrera temporada del Joc de Trons, alguna temporada d’Allie Mc Beal i en la pel·lícula El Bar del director Álex De La Iglesia.

Els resultats de Martorell respecte el conjunt de la demarcació de Barcelona han estat força diferents. En el global, l’única coincidència en el rànquing ha estat amb Patria -líder de la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Diputació de Barcelona-, seguida de Todo esto te daré (Dolores Redondo) i Nosaltres dos (Xavier Bosch). En aquest enllaç es poden consultar, per gèneres, els llibres que més han demanat els usuaris de les biblioteques públiques.