La fàbrica de SEAT rebrà components en dron procedents de l’empresa Sesé

938
Seat Martorell rebrà components en dron procedents de l’empresa Sesé

La planta de SEAT a Martorell és la primera fàbrica espanyola que rep components a través d’un dron. De la mà del Grup Sesé, la companyia automobilística compta amb un servei pioner que uneix el centre logístic de Sesé a Abrera amb la fàbrica de SEAT a Martorell utilitzant drons. Aquest dimecres s’ha realitzat oficialment el primer subministrament de peces entre dos centres productius del nostre país, amb la circulació d’un dron que, a partir d’ara, proveirà de volants i coixins de seguretat a les línies de muntatge de SEAT.

El projecte pilot es realitza sota la supervisió de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i continuarà de manera experimental amb diverses circulacions al dia. La incorporació de drons millorarà la flexibilitat de les línies de producció en connectar els poc més de dos quilòmetres que separen les dues instal·lacions per al subministrament ràpid de peces just in time a només 15 minuts, un procés que ara es realitza a través de camió i dura una hora i mitja. D’aquesta manera, sempre que es necessiti una peça a la línia de producció es facilitarà el subministrament ràpidament, millorant així l’eficiència.

Aquesta innovació s’emmarca en el compromís de SEAT amb la Indústria 4.0. La companyia està immersa en un ambiciós procés de transformació amb l’objectiu de convertir la planta de Martorell en una fàbrica més intel·ligent, digitalitzada i connectada per impulsar l’eficiència, la flexibilitat i la sostenibilitat. El subministrament amb drons suposa una reducció d’emissions de CO2 respecte al camió i, a més, les bateries del dron es recarreguen amb energies renovables. El vicepresident de Producció i Logística de SEAT, Dr. Christian Vollmer, l’impulsor d’aquesta idea a SEAT, ha subratllat que “el vol d’aquest dimecres ha sigut el primer pas per transformar la cadena de subministrament a la indústria de l’automòbil”.

Per la seva banda, Ángel Pueyo, CEO del Grup Sesé ha indicat que “aquest projecte que SEAT ens va plantejar fa uns mesos és una mostra clara de la nostra vocació per estar a l’avantguarda en innovació i desenvolupament de processos que poden optimitzar i millorar la cadena de subministrament dels nostres clients i que ens posiciona en el mercat com un operador logístic global i integral”.

SEAT està en un procés de transformació per esdevenir una smart factory i està adaptant tota la seva activitat productiva a l’entorn digital amb les tecnologies més disruptives del mercat. La firma automobilística està desenvolupant i aplicant eines i solucions digitals destinades a la producció d’automòbils que permeten a la companyia ser més eficient, flexible i àgil, i que tenen al client en el centre de l’estratègia. Com a exemple d’aquesta transformació, SEAT planifica la seva cadena de subministrament amb eines de simulació i utilitza sistemes intel·ligents de picking i de navegació autònoma. Així mateix, ha introduït eines de big data i intel·ligència artificial per monitoritzar i controlar en temps real les principals instal·lacions i infraestructures de la cadena de subministrament.

La innovació de SEAT en els seus processos logístics ha estat recentment reconeguda pel Saló Internacional de la Logística (SIL), celebrat a Barcelona a finals de juny, amb el premi en la categoria de digitalització de la cadena de subministrament.

Seat Martorell rebrà components en dron procedents de l’empresa Sesé