La família caramellaire Bernadí Valls guanya la mona de Caramelles Martorell

557

Els Bernadí Valls han guanyat la mona de Caramelles que es va sortejar el passat dijous amb les quatre darreres xifres del sorteig de l’ONCE. La família, d’arrelada tradició caramellaire, s’ha endut el dolç de Pasqua que ha elaborat la Pastisseria Artigues i un ou de xocolata gegant gentilesa de l’empresa Vira.

Caramelles Martorell ha lliurat aquest diumenge a la plaça de la Vila la tradicional mona de Pasqua a la família Bernadí Valls, caramellaires de tres generacions. La Pastisseria Artigues ha estat l’encarregada d’elaborar el dolç de crema cremada que, fins la seva jubilació l’any passat, acostumava a fer de manera artesanal el pastisser Antoni Conesa. L’empresa Vira hi ha col·laborat amb un ou de xocolata de 5 quilos.

El lliurament ha tingut lloc en acabar les cantades, en què hi han participat 150 caramellaires. En trenet, en bicicleta i a peu. els cantaires han recorregut la plaça de l’Església, plaça del 25 de Setembre, carrer de Pau Par, plaça de la Creu, plaça de Pompeu Fabra, avinguda de Pau Claris, església de Santa Maria i plaça de la Vila, on han estat rebuts per l’alcalde Salvador Esteve i els regidors Lluís Esteve, Mercè Morera i Lluís Sagarra.

La presidenta de Caramelles Martorell, Anna Gil, ha explicat que “estem molt contents perquè els caramellaires han respost, el temps ens ha acompanyat i els càntics han vestit un dia perfecte”. El moment més emocionant ha estat “quan en arribar a les places hi ha un gruix important de gent escoltant les nostres cançons”, ha dit.

En aquesta ocasió han interpretat Generació caramellaire, composada per Andreu Domènech i Lluís Cintas, que van cantar el 2011, i Som-hi tots una versió de La delegada, del grup Macedònia, que van interpretar el 2005. “El tercer tema ha estat el de la Trobada de Petits Caramellaires 2015, que se celebrarà el proper 1 de maig a Viladecavalls”, ha recordat la presidenta.

Nova oportunitat d’escoltar caramelles
Dilluns de Pasqua començaran les cantades a la plaça de l’Era del Pedró (9.30h), carrer de Sant Joan (10.00h), Pep Ventura (11.00h), Esplai d’Avis de Buenos Aires (11.30h), Residència Sant Joan de Déu (12.00h), Ausiàs March (12.30h), Rambla de les Bòbiles (12.45h), plaça de Frederic Duran (13.15h) i Centre Cultural (13.30h), on sortejaran entre els caramellaires una vintena de regals que han donat diversos comerços locals.