La farmàcia De Dios acapta un centenar de medicaments per al Banc Farmacèutic

417
Campanya del Banc dels Medicaments

La farmàcia De Dios, amb la col·laboració de voluntaris de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, ha acaptat un centenar de medicaments per al Banc Farmacèutic. Durant tota la setmana, els clients de l’establiment han anat omplint en horari comercial tres caixes de medicaments sense prescripció mèdica i productes d’higiene. Quatre voluntàries de la Creu Roja han informat de la campanya.

El centenar de productes acaptats aniran a parar al Banc Farmacèutic, oenagé organitzadora de la campanya, i encarregada de derivar-los a entitats assistencials per a que arribin a persones amb dificultats econòmiques. La campanya es va iniciar fa vuit anys a Barcelona, i a Martorell en fa tres que es duu a terme.

Enguany, la farmàcia De Dios és la que hi ha près part, i ha ampliat el termini de recollida a cinc dies. L’auxiliar Rosa Farreras destacava que “molta gent que ve habitualment a comprar aquí ha estat receptiva i ha col·laborat aportant algun producte d’higiene o medicaments. Nosaltres hem estat encantats de participar-hi, i sobretot perquè sabem a on van a parar aquests medicaments”.

La Matilde Galve és una de les quatre voluntàries de la Creu Roja que ha informat els clients dels productes que podien adquirir i dipositar a les caixes solidàries: “hem recollit tres caixes ben plenes de medicaments sense recepta mèdica, com ara trombocids i aspirines, i també gases, tirites, xampús, gels de bany, compreses o esparadraps. En general, l’assortit principal que havia demanat el Banc Farmacèutic”.