La Farmàcia de Dios participarà a la campanya solidària de recollida de medicaments

384
Campanya del Banc dels Medicaments

La Farmàcia de Dios (c/ Comerç, 5) prendrà part, per segon cop, de la campanya de recollida de medicaments per al Banc Farmacèutic, en ajuda a associacions i entitats que donen suport a persones en risc d’exclusió social. Les persones que hi vulguin col·laborar podran comprar i donar medicaments del 22 al 26 de febrer.

La jornada de recollida de medicaments va néixer a Barcelona fa vuit anys amb l’objectiu de “recollir medicaments nous que no requereixin prescripció mèdica per donar a les entitats assistencials amb les que col·labora Banc Farmacèutic. Únicament es recullen els medicaments sense prescripció mèdica que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços per cobrir necessitats concretes i reals de les persones sense recursos”, ha explicat la titular de la Farmàcia de Dios, Pilar de Dios.

L’any passat hi van participar 545 farmàcies de 10 províncies de tot l’estat espanyol, 108 entitats, 770 voluntaris i es van recaptar 27.500 medicaments. Les farmàcies de Martorell van aconseguir recaptar un centenar de productes.

Els farmacèutics compten amb l’ajuda dels voluntaris del Banc Farmacèutic que informen de la iniciativa a tots aquells que acudeixin a la farmàcia durant la campanya.

“El farmacèutic participa sense fins lucratius a través del donatiu que lliurement fan al Banc Farmacèutic un cop finalitzada la campanya. És un gest solidari i també un exemple de sensibilització amb els problemes socials del país”, ha assenyalat Pilar de Dios.