El febrer és un mes de rauxa i creativitat gràcies al Carnaval. Durant el cap de setmana de Carnestoltes se celebraran activitats  per a totes les edats. Però a banda del Carnaval, Martorell també acollirà la projecció de la pel·lícula La hija de un ladrón, guardonada fa poc amb tres Premis Gaudí: millors pel·lícula en llengua no catalana, direcció i guió. L’Espai Jove.Nord i els esplais de la Gent Gran continuen sent un dels focus d’activitats per als martorellencs amb propostes artístiques i esportives, entre d’altres.

Entrevista a Antonio Cabrera, president de l’associació Hipofam

Antonio Cabrera representa la trentena de famílies afectades per la hipomagnesèmia familiar que formen part d’Hipofam, la meitat dels malalts a Espanya. Es tracta d’una malaltia renal minoritària que provoca nivells baixos de magnesi a la sang. L’associació es va crear el 2013 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels malalts. Una de les seves defenses és que el magnesi sigui considerat un medicament perquè el pugui cobrir la sanitat pública. Algunes famílies hi inverteixen més de 200 euros al mes perquè, actualment, està considerat un suplement alimentari.

Des de la seva fundació han col·laborat en diferents projectes per ajudar econòmicament i psicològica als malalts d’hipomagnesèmia familiar. Gràcies a Hipofam, també, s’està fent l’única investigació sobre la malaltia, que es duu a terme a la Vall d’Hebron. Sense l’aportació d’Hipofam per fer front a les despeses de personal, el projecte no hauria pogut arrencar. Set anys d’investigació en els quals l’associació nascuda a Martorell hi ha contribuït amb uns 100.000 euros.

L’Agenda de febrer en paper la podeu trobar als comerços i equipaments públics de Martorell o bé us la podeu descarregar clicant aquí.