La Filharmònica de Chevilly-Larue actuarà a Martorell a la Fira de Primavera

466

L’Orquestra Filharmònica de la localitat francesa de Chevilly-Larue oferirà dos concerts durant la visita anual d’intercanvi i agermanament que mantenen ambdues poblacions i que es farà a Martorell entre el 21 i el 25 d’abril. Aquest és un dels detalls perfilats en la jornada de treball d’aquest dissabte a la nostra població entre la delegació francesa i l’Ajuntament de Martorell. A la visita, també s’hi sumarà una delegació política, encapçalada per la nova alcaldessa Stéphanie Daumin.

La jornada de treball ha reunit la regidora de Cooperació i Participació, Míriam Riera, la coordinadora de l’àrea, Sílvia Companyó, i el regidor de Cultura, Sergi Corral, amb el president de l’Association Culturelle, Sociale et Familiale (ACSF) Patrick Blas, i el director de La Chevillaise Orquestre d’Harmonie de Chevilly-Larue, Patrick Moureaux. La delegació francesa ha conegut La Vila i ha perfilat els detalls de la logística de la visita que farà a l’abril.

Visita cultural i institucional
La Chevillaise ja va visitar Martorell el 2006, i portarà una seixantena de músics per interpretar dos concerts: el divendres 22 d’abril i el diumenge 24. L’acompanyarà una delegació política, que suposarà la primera visita de la nova alcaldessa de la localitat, Stéphanie Daumin, i d’alguns dels seus regidors amb l’alcalde Xavier Fonollosa i les autoritats locals.

La regidora Míriam Riera ha destacat que “estem molt contents de poder rebre i escoltar a Martorell una orquestra de gran prestigi a França, amb músics de totes les edats, petits i grans, entre els quals hi ha alguns professionals. I de poder aprofundir, així, en l’agermanament amb Chevilly”. Riera ha recordat que aquest 2016 no podrà fer-se l’intercanvi escolar, a causa de l’estat d’excepció decretat pel govern francès després dels atemptats de París del passat mes de novembre.

Gairebé un quart de segle d’intercanvi
L’agermanament entre Martorell i Chevilly-Larue, població situada a les afores de París, es va signar l’any 1992 i des d’aleshores hi ha hagut diversos intercanvis entre delegacions polítiques, associacions culturals i esportives i instituts -des del 2006, en aquest darrer cas-, que han refermat els llaços d’amistat i d’intercanvi d’experiències entre ambdós localitats.