La Fira de Santa Llúcia manté la tradició de l’escudella i incorpora el Tió de Nadal

441

La plaça del 25 de Setembre i el carrer de la Unió s’han omplert aquest diumenge amb motiu de la Fira de Santa Llúcia del barri de Rosanes, que fa més de trenta anys que celebra aquesta festivitat. L’escudella barrejada ha tornat a ser protagonista i s’han repartit prop de 800 racions. La principal novetat ha estat que els infants han pogut cagar el tió, una de les tradicions nadalenques.

A primera hora del matí, una vintena de voluntaris han encès el foc i han preparat un esmorzar de germanor. Durant el matí, els assistents han pogut visitar un mercat de productes de Nadal i d’artesania. Una desena de parades han amenitzat la festa amb productes de tota mena. En la Fira hi han assistit diferents regidors de l’equip de govern municipal.

Els més menuts han pogut tastar un got de xocolata calenta i gaudir dels jocs infantils que havia preparat l’Esplai Guspira. Tot seguit, ha arribat l’Oncle Buscall amb el Tió de Nadal i l’actuació de la colla de Gegants de Martorell i els Grallers del Diable. Santa Llúcia també ha tingut un component solidari: Càritas ha recollit menjar i s’han recollit donatius per La Marató de TV3.

Roger Trilles, representant de l’associació de veïns del barri de Rosanes, ha asegurat que “aquest any ha anat molt bé, els infants han cagat el tió que ha estat una activitat nova sorgida de veïns del barri. De l’escudella barrejada, que és l’excusa d’aquesta Fira de Santa Llúcia, s’han exhaurit els tiquets ben aviat. Hi ha hagut parades noves, com la presència de l’associació de pares i mares del CO Can Serra. Hi ha hagut una mica de tot i això és el que compta”.

La Coral de Rosanes, dirigida per Alba Bohigues, ha interpretat cançons típiques d’aquestes dates, just abans del sorteig del pollastre de pagès i dels lots de Nadal. La festa ha clos amb el repartiment de prop de 800 racions d’escudella barrejada a 0,50 euros el cullerot.