La Font de la Mina celebra el seu bicentenari amb una festa commemorativa

1686

La Font de la Mina ha celebrat aquest diumenge el seu bicentenari amb una festa per a l’ocasió. L’epicentre del barri que porta el mateix nom ha estat l’escenari d’aquesta celebració, que ha consistit en el descobriment d’una placa commemorativa i un concert-vermut al Memorial Vicenç Ros.

L’acte ha començat, a les 12.30h a la plaça Font de la Mina amb un repàs per part de Ramon Benavente, historiador martorellenc i veí del barri, de l’origen de la mítica font i els 200 anys d’història des que va passar a formar part del patrimoni de Martorell. Seguidament, s’ha descobert una placa que commemora aquest bicentenari i s’ha seguit la festa amb un vermut gratuït per a tots els assistents a càrrec de l’associació de veïns del barri amb la participació del duet musical format per Laura Miquel i Eugeni Muriel.

Una de les principals fonts d’aigua potable del segle XIX, la Font de la Mina, va passar a ser propietat del patrimoni de Martorell quan el seu propietari va decidir cedir-la a l’Ajuntament de Martorell l’any 1818. Tot i formar part de tot el municipi, aquest mític element sempre ha estat considerat per als veïns del barri com a propi i continua sent un dels punts més especials de la zona.

La plaça on està localitzada aquesta font, la plaça Font de la Mina, ha estat en el passat i continua sent avui dia l’epicentre del barri, on se centren totes les celebracions i festivitats, així com també on es reuneixen els veïns de manera habitual. En paraules de Ramon Benavente, “la Font de la Mina és el lloc d’esbarjo del barri, ens la sentim molt nostra”.

Ramon Benavente, veí Font de la Mina

A aquest bicentenari hi ha assistit també l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, veí també del barri Font de la Mina. Fonollosa ha agraït als veïns de la Font de la Mina la dedicació al barri i l’orgull de pertinença al mateix, sentiment que ha afirmat és l’objectiu per a l’equip de govern que tots els martorellencs sentin envers el municipi.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell