Comencen tres dies de festa al barri de la Font de la Mina

1054
Font de la Mina
Font de la Mina

Des d’aquest divendres i fins diumenge, el barri de la Font de la Mina celebra la seva festa. vui divendres, la programació arrenca amb un torneig de futbol sala i la representació teatral ‘La Bogeria de Shakespeare’. Enguany repeteixen a la programació els actes més seguits pels veïns: el teatre, el bingo, el sopar i dinar de germanor o la trobada de plaques de cava.

Ja fa 40 anys que el barri de La Font de La Mina celebra la festa, i per això, segons explica la presidenta de l’Associació de Veïns, Montserrat Font, “hem preparat una petita exposició fotogràfica a través d’uns plafons a l’exterior del Memorial Vicenç Ros. Serà un tastet de diferents imatges arribades de l’arxiu de l’associació i de veïns del barri, i es veuran els 3 dies de festa mentre hi hagi actes”, explica.

La festa comença amb el Torneig de Futbol ‘La Mina Champions League’ a la pista d’Els Convents (19.00h). A les 22.00h, membres del Club Social Punt de Trobada representaran La Bogeria de Shakespeare, i just abans, “un grup d’infants del barri faran una petita representació amb cançons triades per ells”. En acabar, s’oferirà coca i cava als assistents.

El dissabte s’enceta amb la gimcana ‘Coneixem el barri i els veïns?’. A la tarda (18.00h) hi haurà xocolatada amb melindros per a tothom i, simultàniament, un tast de vins a càrrec de l’enòleg Xavi Zamarra al Museu Vicenç Ros, al preu de 12 euros i reserves prèvies al correu barrifontdelamina@gmail.com o al Celler del Xavi. A les 18.30h, serà el torn de l’espectacle de màgia de Fèlix Brunet. A les 20.00h començarà el bingo, a les 22.00h, el sopar amb carn a la brasa -14 euros per a adults i 7 per als nens- i a les 23.30h, ball amb DJ Basku.

Montse Font, presidenta de l'associació de veïns del Barri Font de la Mina

La Trobada de col·leccionistes de plaques de cava (10.00h) obrirà les activitats de diumenge, i el barri traurà una nova xapa sota la marca Canals i Canals. A les 13.00h, hi haurà jocs gegants de carrer i concert vermut amb Nina Cintas. A les 15.00h, el dinar de germanor tancarà les celebracions a la plaça de la Font de la Mina, l’epicentre d’aquest petit barri del nucli antic de Martorell.

Programació de la Festa del Barri Font de la Mina 2019

Voluntat d’implicar els més petits en el barri

La festa inclou dues noves propostes: un concurs de cartells i una gimcana. Montse Font explica que “hem considerat que calia introduir els nens i nenes en la coneixença del barri. N’hi ha molts que hi viuen però que no saben la seva història, la gent gran que hi viu o el per què dels noms dels carrers”.

La gimcana es farà el dissabte al matí (11.00h): “En aquesta franja horària no hi havia activitats. Els infants recorreran els carrers i cases del barri amb el suport dels membres de junta i de joves”. Ho hauran de fer amb roba de bany, xancletes i ulleres de piscina.

Montse Font, presidenta de l'associació de veïns del Barri Font de la Mina

El cartell de la festa s’ha escollit en un concurs obert a nens i nenes del barri, de fins a 16 anys. Font explica que “s’han presentat 8 cartells, i han triat el guanyador els membres de junta que no tenien fills participant-hi”. El dibuix es mostra en el butlletí de les festes i en samarretes i té com a obsequi dues entrades per a Port Aventura.

Montse Font, presidenta de l'associació de veïns del Barri Font de la Mina

La proposta seleccionada ha estat la de Marçal Castelló, de 8 anys, amb “un cartell amb molts elements simbòlics del barri, com ara l’emblemàtic fanal del mig de la plaça, o els colors blanc i blau, que ens identifiquen”.