La Francesc Pujols se suma a la proposta de gravar vídeos amb lectura de clàssics literaris

112
Vídeo de la iniciativa 'Patrimoni Literari a Casa'
Vídeo de la iniciativa 'Patrimoni Literari a Casa'

La Fundació Francesc Pujols ha decidit adherir-se i fer difusió de la iniciativa titulada ‘Patrimoni Literari a Casa’, altaveu a les xarxes socials de les obres clàssiques catalanes aquest Sant Jordi. La proposta convida la ciutadania a enregistrar un vídeo curt amb la lectura d’un fragment d’un clàssic de la nostra literatura, i compartir-lo. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Xarxa del Patrimoni Català Espais Crítics.

Quin clàssic de la literatura catalana regalaries per Sant Jordi? Aquesta és la pregunta que la Xarxa formula a les portes d’una diada atípica. Com a resposta, ha buscat una activitat que s’hi pugui adaptar, i ho ha difós a les seves entitats vinculades. Així, des de la Fundació Francesc Pujols, la patrona Assumpta Clopas recorda que “ens proposen que hi participem contribuint a que els clàssics de la literatura catalana hi siguin molt presents. Encara que sigui en línia”.

Assumpta Clopas, patrona de la Fundació Francesc Pujols

Per això, es convida a tothom a enregistrar a casa, entre el 23 i el 26 d’abril, un vídeo en posició horitzontal i d’una durada d’entre 20 i 30 segons, amb la lectura d’un fragment d’un clàssic català, i penjar-lo a qualsevol de les xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter, amb les etiquetes #patrimoniLiterariACasa i #EspaisEscrits. Ho explica Clopas, qui afegeix que la idea “és omplir les xarxes entre tots amb aquest patrimoni literari tant ric que tenim”.

Assumpta Clopas, patrona de la Fundació Francesc Pujols

La Xarxa del Patrimoni Català Espais Escrits és una associació privada sense ànim de lucre, gestada als anys 90 del segle passat i constituïda el 2005. Aglutina les institucions que vetllen i promouen la lectura i els estudis dels escriptors patrimonials de la literatura catalana. La Fundació Francesc Pujols n’és centre patrimonial vinculat, únic a la comarca del Baix Llobregat i un dels 70 que es reparteixen per tot Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

Patrimoni literari a casa