La Fundació Arc de Sant Martí inaugura una exposició sobre les figures festives locals

419

L’Arc amb la cultura popular és l’exposició que han inaugurat aquesta tarda l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, al Centre de Serveis a les Entitats El Círcol. La mostra recull treballs elaborats pels usuaris de la Fundació Arc de Sant Martí inspirats en les figures festives de Martorell.

Els usuaris dels tallers de ceràmica, pintura i dibuix, que des de 2009 organitza la Fundació Privada Arc de Sant Martí, han elaborat un conjunt d’obres que “recreen personatges mitològics locals, figures festives i del bestiari popular martorellenc, apareguts al calendari de l’Ajuntament l’any 2015”, ha explicat la professora del taller de ceràmica, Conchi Rubio.

Els visitants hi trobaran, reinterpretats en quadre o figura, el secretari Garbil, la Velleta del Pont del Diable, els capgrossos, els gegants, el dimoni, els grallers o el drac Fa-fum. “Obres molt simpàtiques i divertides, que els usuaris han fet amb molta estima i voldríem que tothom vingués a veure”, ha afegit.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha destacat de la mostra la suma de “les tradicions de Martorell amb la tasca dels nois i noies de l’Arc de Sant Martí, una d’aquelles sinèrgies preteses des del Centre de Serveis a les Entitats que considero ens està sortint amb prou èxit”. Fonollosa ha posat l’accent en l’esperit d’inclusió social d’aquesta mena d’activitats.

Abans de la inauguració oficial de la mostra, Gegants de Martorell, els Capgrossos, el drac Fa-fum i els Grallers, han rebut les autoritats i els membres de la Fundació Arc de Sant Martí amb una ballada.

L’Arc amb la cultura popular es podrà visitar al Centre de Serveis a les Entitats El Círcol tots els matins de dilluns a divendres, de 9.00 a 15.00h, i les tardes de dilluns a dijous, de 17.00 a 19.30h, fins el 13 de maig.