La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell commemora la Setmana de la Lactància Materna

689
Lactància materna
Lactància materna

Amb el lema, ‘Empoderem-nos, fem possible la lactància’, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l’Ajuntament de Martorell, el Banc de Llet Materna i l’Institut Català de la Salut, posen en marxa diferents accions per celebrar la Setmana de la Lactància Materna, que tindrà lloc del 21 al 26 d’octubre a Martorell.

Durant tota la setmana es podran fer tallers, assistir a xerrades sobre la lactància, visitar exposicions o participar en els concursos convocats per a l’ocasió, iniciatives totes elles dirigides a fomentar l’alletament matern i la donació de llet com a font de vida.

La cap de llevadores de la FHSJDM, Roser Palau, destaca que “és important celebrar la Setmana de la Lactància per donar-li molta més visibilitat, ja que considera una cosa feta, fàcil, però no ho és. El postpart és molt dur i això s’amaga. Volem donar suport a les mares i crear enllaços per facilitar tot aquest període”.

Roser Palau, cap de llevadores FHSJDM

La lactància materna “és molt important per a les mares, els nadons i la societat en general. Si ens imaginéssim un medicament que previngués el càncer, ajudés els nadons a desenvolupar-se millor, a tenir menys malalties i que fos gratuït, tothom el voldria. Aquest medicament el tenim i és la lactància materna. Enguany, volem conscienciar la comunitat de la importància del seu rol en la lactància”, ha apuntat.

Roser Palau, cap de llevadores FHSJDM

Les activitats començaran el dilluns 21 amb una conferència sobre l’Anticoncepció en el postpart i l’alletament a l’ASSIR Torrent de Llops. El dia 22 es podrà participar en els tallers Música per a nadons o Aigua per a nadons, a l’Escola Municipal de Música Cal Nicolau i al Complex Esportiu La Vila, respectivament.

Dimecres 23, a les 18.00h, a la Biblioteca Martorell es presentarà el llibre Què fan les tetes quan dormen? d’Elisa Capellades, que tracta de com el moment del deslletament (nocturn, diürn o total) d’un infant sol ser delicat tant per a la mare com per a l’infant. El mateix dia, dos tallers amb els nadons a l’ASSIR Torrent de Llops: Massatge infantil, a les 11.00h, i Ball de nadons, a les 12.30h.

El dijous està reservat per a la sessió d’Hipopressius en el postpart, a la sala polivalent de la FHSJDM. A la Llar de Pont d’Estels, dos tallers: Portament de nadons i Alimentació BLW.
L’endemà, a les 18.00h, es farà un taller teoricopràctic de Matronatació en l’embaràs que es farà al Complex Esportiu La Vila. També se celebraran activitats dirigides exclusivament a professionals, com la Jornada de patologia benigna de mama, de 9.00 a 18.00h, al Centre Cultural.

A l’hora de dissenyar el programa, “tenim en compte que hi hagi activitats per a embarassades, per a mares que ja han tingut els seus fills, per a nadons i per a compartir amb la parella o les famílies. Fem actes a diferents poblacions de la comarca que depenen de la FHSJDM. La inauguració es farà el 20 d’octubre a Sant Andreu de la Barca”, ha subratllat Palau.

Roser Palau, cap de llevadores FHSJDM

La cloenda serà el 26 d’octubre a la Biblioteca Martorell amb la una taula rodona sobre la lactància materna. Comptarà amb la presència de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, que entregarà els premis als guanyadors del Concurs de Fotografia i Dibuix i farà el tancament de la Setmana de la Lactància Materna.

Roser Palau, cap de llevadores FHSJDM

A més, es podrà veure a l’entrada de la FHSJDM l’exposició de totes les fotografies i dibuixos rebuts arran dels concursos organitzats en motiu de la Setmana de la Lactància Materna.

Setmana Lactància Materna