La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell fomenta l’alletament matern

668

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell promou la Setmana mundial de la lactància materna per fomentar aquesta pràctica per a totes les mares que donin a llum. Del 4 al 10 d’octubre, es faran una quinzena d’activitats en cinc poblacions de l’àrea d’influència del centre hospitalari sota el lema ‘Alletar i treballar: fem que sigui possible”.

Aquest diumenge 4 d’octubre tindrà lloc l’acte d’inauguració de la Setmana mundial de la lactància materna a Sant Andreu de la Barca. La coordinadora de llevadores de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Montserrat Batlle assegura que “veiem la necessitat de seguir promocionant la lactància materna. Hi creiem molt perquè és una de les millors alimentacions que hi ha per al nadó i, per tant, hem de potenciar-la perquè totes les mares vinguin a l’Hospital, la coneguin i sàpiguen que estem al seu costat perquè tot funcioni”.

Activitats ben diverses

Entre les activitats programades destaquen cinc accions a l’aula polivalent de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. El dilluns 5 d’octubre (18.30h) es farà una xerrada sobre els aspectes legals de la incorporació laboral després de tenir un fill, a càrrec d’Enric Juez. El dimarts 6 (11.00h), música per a nadons a càrrec d’Anna Roig, professora de l’Escola Municipal de Música. El dimecres 7 (18.30h) es farà una xerrda sobre l’alletament matern i el vincle amb el nadó a càrrec de Maria Immaculada Ribas, psicòloga clínica del CDIAP.

El dijous 8 (10.30h) es farà un activitat amb el grup d’alletament amb la lliga de llet i les llevadores de l’Hospital de Martorell. El divendres 9 d’octubre (17.00h) es farà una sessió de massatge infantil amb l’infermera pediàtrica, Femi López. El dissabte 10 (17.30h) es farà l’acte de cloenda amb una conferència ‘Què fem amb la lactància materna quan ens incorporem a la feina’, amb el Dr. Luis Ruiz, pediatre representat d’Unicef Espanya.

Un concurs de fotografia

Una de les activitats programades dins la Setmana mundial de la lactància materna ha estat el I concurs de fotografia de l’Hospital de Martorell. Una trentena de fotografies es poden veure, fins el 12 d’octubre, al vestíbul del centre. Batlle explica que “aquest concurs l’hem adreçat a aquelles famílies que estan en contacte amb l’Hospital perquè poguéssin mostrat tot allò que potenciem des d’aquí. És un orgull veure aquestes fotografies per la qualitat i el vincle que mostren amb els infants”.

El jurat, en el qual hi forma part l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha decidit els guanyadors del concurs. El lliurament de premis es farà el proper 10 d’octubre en l’acte de cloenda de la setmana al Centre Cultural.