La fundació Okume AZ aconsegueix recaptar 1.200€ en la seva setena festa solidària

484

Els jardins de l’Enrajolada han acollit aquesta nit la setena festa solidària de la fundació Okume AZ, que ha comptat amb les actuacions desinteressades del monologuista Víctor Parrado, l’Espai Dansa, i els grups locals The Parkers i La culpa és teva. La recaptació ha estat de 1.200€ i els beneficis recollits amb les 180 entrades venudes es destinaran íntegrament als projectes que l’entitat desenvolupa al Nepal. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, entre d’altres regidors de l’equip de govern.

El president d’Okume AZ, Jordi Seuba, ha explicat que el 2010 van iniciar la seva tasca al Nepal, quan van conèixer “els greus problemes de sostenibilitat de l’Orphan Children Rescue Centre a Duwalkot (Bhaktapur), que allotja més d’una vintena de nens i nenes, entre els 4 i 18 anys”. L’any 2012, van aconseguir les suficients donacions per sufragar les despeses alimentàries anuals. El 2014, van adequar un espai destinat a aula d’informàtica amb línia telefònica i connexió wi-fi, i recentment han pogut instal·lar-hi un televisor.

Després del terratrèmol d’abril de 2015, unes 15.000 persones al Nepal ho van perdre absolutament tot. Actualment, bona part de la població viu en tendes de campanya, en carpes, o acollits a casa de familiars. A principis de 2016, Okume AZ va aconseguir llogar “una casa de quatre plantes, a prop de Katmandú, per acollir persones grans sense sostre, que compartiran amb els nens de l’orfenat que hagin d’abandonar-lo per edat. L’objectiu és aconseguir-los una vida digna i que puguin trobar la família que van perdre”, ha recordat Seuba, qui viatjarà aquest agost al país.

Segons Seuba, “comptem amb il·lusions renovades i agraïm, enguany més que mai, el suport de tots els martorellencs. És una diada especial que reforça la tasca de la cooperació local, de la qual ens sentim molt orgullosos. Amb la nostra feina, hem aconseguit que el somriure sigui present a molts llocs del Nepal”.

La delegada d’Okume a Martorell, Rosa Corral, ha expressat que “gràcies a aquests modests actes i al suport de l’Ajuntament de Martorell, estem aconseguint tirar endavant un orfenat, un dispensari i una casa d’acollida al Nepal; un centre hospitalari i una associació d’acollidores al Camerún”.

Corral ha volgut homenatjar la cooperació i la solidaritat martorellenca cridant a l’escenari dos representants de l’ONG Mans Mercedàries, Montse Torras i Ton Toset, que aquest estiu faran un nou camp de treball a Kenya per continuar amb el projecte de construcció d’un centre infantil i escola al barri d’Ongata Rongai de Nairobi.