La Fura dels Baus fa una demostració de dansa aèria a Ca n’Oliveras

568
La Fura dels Baus
La Fura dels Baus

La Fura dels Baus ha fet aquest dijous una demostració oberta al públic de dansa aèria i creació de moviment. L’activitat, emmarcada dins el programa del 3r Fem Dansa, ha tingut lloc a la Nau 1 de Ca n’Oliveras, on la companyia assaja aquests dies la seva propera estrena internacional, els detalls de la qual es mantenen en secret, fins al moment.

La coreògrafa Gabriela Barberio ha dit que “permetem al públic espiar un procés de muntatge i tècnica que encara estem iniciant per composar la història final que volem mostrar. D’alguna manera, estem traslladant a un espai vertical una fantasia per donar-li ales a la nostra imaginació. Per a aquest tipus de coreografies és necessària una preparació física particular perquè es juga amb la gravetat, la seguretat i la qualitat de moviment”.

Gabriela Barberio, coreògrafa

Després d’un escalfament d’actitud i cos a terra, els performistes s’han lligat els arnesos per practicar els exercicis en un escenari vertical, reproducció a escala reduïda d’on estrenaran la funció real. “L’assaig serveix per detectar els riscos i els errors, així com per emfasitzar l’impacte visual i l’expressió de cada moviment”, ha indicat Barberio, qui ha reconegut que l’espai de Ca n’Oliveras “és tot un luxe” per treballar aquest tipus d’espectacles.

Gabriela Barberio, coreògrafa

Festa de la Creativitat 

L’Associació Juvenil Social Lovers & Gamers ha celebrat avui a la Biblioteca Martorell la Festa de la Creativitat, emmarcada dins el Fem Dansa. Una tarda entretinguda en família on els infants de 3 a 8 anys han pogut despertar la seva imaginació. L’activitat ha comptat amb tres espais diferents de videojocs, ball i manualitats.

Albert Gil, membre de Social Lovers, ha explicat que els participants “han entrenat la memòria i la concentració amb el videojoc Mario Car, la precisió manual amb un taller Do it yourself (DlY), i el ritme i la coordinació del cos amb el joc Just Dance”.

Albert Gil, membre Social Lovers