La Generalitat agraeix als monitors el bon funcionament de la campanya d’estiu d’activitats de lleure

828
Activitats Estiu 2020

La Directora general de Joventut, Laia Girós, i el Director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, han tramés una carta als ajuntaments catalans, entre ells al de Martorell, en la qual expressen el seu agraïment a totes les persones que han impulsat, durant l’estiu d’enguany, activitats de lleure infantil i juvenil. Alhora inclou un gest simbòlic de reconeixement i de gratitud que consisteix a obsequiar a monitores, monitors, quel·les, caps i personal de suport, amb una estada gratuïta a la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat). L’estada inclou una nit de pernoctació, amb esmorzar, en algun dels albergs gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ).

La Generalitat ha demanat a l’Ajuntament de Martorell que faci extensiva la carta a totes les persones que han actuat com a dirigents o com a personal de suport en les activitats notificades a la Direcció General de Joventut. En la missiva, tant la Directora general de Joventut com el Director de l’Agència Catalana de Joventut, reconeixen que “malgrat tots els dubtes i pors que podíem tenir inicialment, les activitats d’estiu han estat un èxit rotund d’organització, funcionament i coordinació”. I afegeixen que “les monitores, monitors, directores, directors, quel·les, caps i tot el personal de suport heu demostrat, una vegada més i per si algú en tenia cap dubte, que la joventut d’aquest país és capaç d’assumir responsabilitats. I que, davant les dificultats i les incerteses, es posa al capdavant per plantar cara a l’adversitat”.

La carta acaba dient que “sense la vostra predisposició i compromís, la campanya d’enguany no hauria estat possible”. Les persones interessades a gaudir de l’estada gratuïta a la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat), s’hauran de posar en contacte amb la Central de Reserves de la Xanascat al telèfon 934838363 (de dilluns a dijous de 9.00 a 14.00h i de 15.00 a 19.00h, i el divendres de 9.00 a 14.00h). Caldrà que s’identifiquin amb nom i DNI i que facilitin el número de registre de la notificació de l’activitat en la que han estat.

Aquest estiu, un total de 235.051 infants i adolescents han participat en les 6.535 activitats d’educació en el lleure que s’han notificat a la Direcció General de Joventut: 4.993 casals diaris, 749 colònies, 554 acampades, 170 rutes i 69 camps de treball. Les activitats s’han realitzat amb l’acompanyament de 36.333 persones: directors i directores de lleure, monitores i monitors i caps, majoritàriament joves.