La Generalitat de Catalunya commemorarà el 50è aniversari de la mort del filòsof martorellenc Francesc Pujols

261

El Govern va aprovar, ahir, els esdeveniments i les personalitats que l’Executiu commemorarà al llarg d’aquest 2012 amb l’objectiu de recuperar-los, divulgar-los i projectar-los internacionalment. Entre d’altres s’inclou la commemoració del 50è aniversari de la mort del filòsof martorellenc Francesc Pujols.

La proposta l’ha elaborat la Comissió de Commemoracions, l’òrgan col·legiat que impulsa i coordina la política commemorativa del Govern, i que està presidit pel president de la Generalitat.

La figura de Pujols
Francesc Pujols i Morgades, cinquantè aniversari de la seva mort. (Barcelona 1882 – Martorell 1962). Pensador i escriptor. Polifacètic i autodidacte, va fer de Catalunya i dels catalans el seu tema i la seva vida. Va ser poeta, crític d’art, prosista, conferenciant, liceista i sobretot filòsof.

La resta de commemoracions
Les personalitats i esdeveniments que la Generalitat commemorarà enguany són els escriptors i periodistes Joan Sales, Avel·lí Artís-Gener, conegut per Tísner, i Pere Calders; el músic compositor Xavier Montsalvatge; l’Escola d’Administració Pública de Catalunya; Refundació de l’Escola Protectora de l’Ensenyança Catalana, centenari de l’establiment de les bases de la seva refundació; el cavista Manuel Raventós; el filòsof Josep M. Ferrater i Mora i la publicació de Nosaltres, els valencians de Joan Fuster, cinquantè aniversari de l’aparició de l’obra.