La gent gran fa gala de la seva vitalitat a la cloenda de la Setmana per a l’envelliment actiu

1523
Cloenda 30a Setmana Gent Gran
Cloenda 30a Setmana Gent Gran

La 30a Setmana per a l’envelliment actiu i la Gent Gran, organitzada per l’Ajuntament de Martorell i els esplais d’avis, ha clos aquest divendres a El Progrés amb un berenar, actuacions teatrals i musicals, i l’homenatge als qui compleixen aquest any 84. Hi ha assistit prop de 400 persones, entre elles l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Gent Gran i Salut, Albert Fernández, i la regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau. Durant 11 dies, s’ha programat una vintena d’activitats entre passejades, tallers, cinema, exposicions i xerrades, especialment adreçades al públic sènior.

“Ens agrada que sigueu gent gran activa”, ha dit l’alcalde. “No pareu de fer coses i des de l’Ajuntament incentivarem que en feu més, perquè cada cop vivim més anys i tenir activitat ens ajuda a gaudir de qualitat de vida”. Fonollosa ha destacat l’experiència i la saviesa popular que atresora la gent gran com a valor impagable que cal escoltar i preservar.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Aquest any estem contents perquè hem tingut una gran participació a totes les activitats. Les hem readaptat i hem rebut una molt bona resposta, tot comptant amb públic molt variat i de totes les edats”, ha dit el regidor de Gent Gran. Albert Fernández ha volgut destacar la gran quantitat de familiars que han acompanyat, enguany, la seva gent gran a la cloenda, fent-los sentir especials.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran

La 30a Setmana de la Gent Gran va iniciar-se el 31 de maig amb una trobada musical amb la Coral de Castellbisbal, els Mariners d’Ègara, la Coral Harmonia i el Cor Harmonis. L’1 de juny es va estrenar una exposició de dibuix i pintura a El Círcol, i el 4 de juny es va fer la cloenda del projecte intergeneracional Una carta, una amiga un amic d’intercanvi amb els alumnes de l’Escola Vicente Aleixandre.

Dimarts, 5 de juny, va iniciar-se el taller ‘Entrena’ per conservar l’autonomia a la Residència Sant Joan de Déu, i va tenir lloc una jornada de voluntariat i gent gran a l’Esplai de Buenos Aires. El projecte ‘Una carta, una amiga, un amic’ va cloure el 6 de juny a la Residència Sant Joan de Déu, l’associació DISCAN va organitzar un taller amb gossos a la Residència Anoia i es va fer una exhibició de grups de ball a El Progrés.

Una xerrada sobre la gestió d’emocions, una altra sobre el dia a dia de la gent gran i la projecció de la pel·lícula Vuelta a casa de mi madre van ser les activitats del 7 de juny. El darrer acte programat serà el musical Tutti Frutti a l’Esplai de Buenos Aires el diumenge, 10 de juny.