La gent gran reivindica el seu paper actiu a la societat caminant i llegint un manifest

405

Martorell ha commemorat el Dia Internacional de la Gent Gran aquest diumenge amb una caminada popular i la lectura del corresponent manifest a la plaça de la Vila. La 18a Marxa de la Gent Gran ha ampliat recorregut i ha inclòs enguany una visita a l’Hospital del Sagrat Cor. Els presidents dels dos esplais martorellencs, Maria Walias i Víctor Pujol, han llegit un manifest que reivindica els dret de les persones grans a viure en igualtat d’oportunitats respecte la resta de la societat, acompanyats per l’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de l’equip de govern.

Els 50 participants a la Marxa s’han trobat de bon matí a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal per iniciar una caminada que els ha portat a l’Hospital del Sagrat Cor, on han fet un avituallament i una visita a usuaris ingressats al centre. L’expedició ha estat rebuda per la Mare Superiora i personal del centre, a qui s’ha lliurat una làmina commemorativa. Després, l’expedició s’ha dirigit fins a la plaça de la Vila, acompanyats de la Marxing Band de l’Escola Municipal de Música. En total, han fet un recorregut de gairebé 9 quilòmetres, ampliat respecte a edicions anteriors.

Igualtat d’oportunitats per a la gent gran

Ja a plaça, l’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de l’equip de govern municipal han rebut l’expedició. La presidenta de l’Esplai d’Avis de Buenos Aires Maria Walias i el president de l’Esplai de la Gent Gran de La Vila Víctor Pujol han llegit el manifest. El text reivindica, entre d’altres aspectes, el dret de les persones grans a viure de forma digna, autònoma i lliure, a que es promoguin campanyes inclusives per a una societat amb més civisme, respecte, solidaritat i humanitat, al dret a un habitatge i uns subministraments bàsics garantits, a un bon sistema de pensions, a un bon sistema sanitari sense condicionants econòmics, a la llei de la Dependència i a polítiques combatives amb els casos de violència vers les persones grans.

El document recorda també que la gent gran és un col·lectiu cabdal dins la societat, composat actualment al Baix Llobregat per 133.000 persones, i que en 10 anys, el 20% de la població tindrà més de 65 anys.

Fernández: “des de l’ajuntament treballem per a un envelliment actiu”

El regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández, ha fet una valoració molt satisfactòria: “felicito a les persones participants, que enguany han fet un recorregut més llarg i una mica més dur. Ha estat un matí de germanor, d’esport i de salut. Des de l’Ajuntament de Martorell busquem i promocionem el lema de l’envelliment actiu, i promovem l’esport i la salut per a la gent gran, adaptant a les necessitats i capacitats de cadascú la possibilitat de fer activitats lúdiques, culturals i d’esport”.