La gimnàstica artística trasllada l’activitat de les IEM a l’escola José Echegaray

560

L’Ajuntament de Martorell, a través del departament d’Esports del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM), ha arranjat el gimnàs de l’escola José Echegaray com a nova seu de l’activitat de gimnàstica artística que fins ara es realitzava a les IEM. Durant aquesta setmana i fins el 22 de desembre es fan sessions de portes obertes adreçades a les famílies dels usuaris.

Les famílies dels usuaris de l’activitat de gimnàstica artística han participat en la jornada de portes obertes del gimnàs de l’escola José Echegaray on hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa. “Amb aquest trasllat es dóna resposta a la necessitat de poder realitzar gimnàstica artística en un espai esportiu sense condicionants d’alçada com es trobaven a les IEM”, apunta Fonollosa.

Un equipament de primera fila
L’actuació ha consistit en col·locar un paviment adequat per la pràctica de gimnàstica artística. Fonollosa explica que “el paviment és desmuntable, això permet variar la seva distribució segons les necessitats de l’entrenament o per una necessitat puntual de l’escola”.

Es compta amb nou material per a l’entrenament de gimnàstica artística: un passadís inflable de tumbling, cosa que permetrà ampliar l’execució d’exercicis. Fonollosa assegura que “una millor evolució de les gimnastes, instal·lació d’anelles, renovació de màrfegues, un nou minitramp… per tal d’enriquir la qualitat d’aquesta activitat”.

Satisfacció entre els pares

A finals del curs passat es va crear una comissió de pares i mares per proposar una alternativa a l’Ajuntament d’ubicar la pràctica de la gimnàstica en un altre espai. Cristina González, qui va encapçalar aquesta comissió i mare de dues usuàries, explica que “el material era obsolet i l’espai no era adequat per a la pràctica de la gimnàstica. Els pares ens vam queixar i, a l’estiu, vam reunir-nos amb l’alcalde i ens va proposar el que ara és una realitat, és un pas endavant”.

Sílvia Porcuna, mare d’una usuària, reconeix que “les nenes estan molt contentes estrenant les instal·lacions”. Aquesta comissió de pares i mares servirà, ara, per consolidar la gimnàstica artística creant-se com a associació. González apunta que “ho farem perquè les nenes puguin competir i progressar en la gimnàstica, que ara no poden fer-ho”.

L’activitat està dirigida a infants d’entre 6 i 18 anys repartits en sis grups d’entrenament en funció de les edats i el nivell de les gimnastes. Fonollosa diu que “aquest curs hem incrementat el nombre de participants, amb 14 noves gimnastes i amb la projecció d’augmentar aquest interès amb el nou espai”. Aquest curs ha passat de 81 a 95 gimnastes.

Jornada de portes obertes
Els dies 16, 17, 18, 21 i 22 de desembre tindrà lloc una jornada de portes obertes al gimnàs de l’escola José Echegaray. Les famílies poden conèixer l’equipament en les hores previstes d’entrenament durant aquest curs. Les gimnastes dels grups que entrenen a les 17.00h, escolaritzades a l’escola José Echegaray, tenen opció d’acollida per part de les monitores de l’activitat.

A partir del mes de gener, els grup 4 i 5 entrenaran dilluns i dimecres a les 18.00h per mantenir diferents nivells d’entrenament. Els divendres es mantindran els horaris actuals, sense canvis.