La gran pantalla del Cineclub del Diable es tornarà a encendre aquest setembre

856
Cineclub del Diable
Cineclub del Diable

La Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable tornaran a posar en marxa aquest setembre el Cineclub. Un asunto de familia d’Hirokazu Koreeda, el documental Womanhood de Beryl Magoko, Els dies que vindran de Carlos Marqués-Marcet i Conte de tardor d’Éric Rohmer, són les primeres cintes que es projectaran aquesta temporada a la gran pantalla de la Casa de Cultura.

El responsable de l’associació Cinema del Diable, Javier Vega, diu que enceten la temporada “amb molta il·lusió i amb moltes ganes de fidelitzar el públic i engrescar-ne de nou”. “Tenim una programació de quatre projeccions mensuals del cicle Gaudí, el ‘Documental del mes‘ i altres films clàssics, de qualitat contrastable, que triem nosaltres”.

Javier Vega, responsable Cinema del Diable

“Volem intentar ampliar aquesta opció de cinema al poble. Animar a tothom que vingui, que la majoria de projeccions són gratuïtes, excepte les del cicle Gaudí, i que poden aprofitar una sala gran per veure les pel·lícules amb ambient de cinema”, remarca Vega.

Javier Vega, responsable Cinema del Diable

El 7 de setembre, a les 18.30h, es podrà veure gratuïtament Un asunto de familia, un drama dirigit l’any 2018 per Hirokazu Koreeda. Osamu i el seu fill es troben una nena en meitat d’un fred glacial. Tot i haver-se mostrat reticent a acollir la nena en un principi, l’esposa d’Osamu acceptarà fer-se’n càrrec quan conegui les dificultats que afronta la petita. La família és pobra i gairebé no se’n surten amb els pocs diners que treuen dels petits delictes que duen a terme, però semblen viure feliços plegats. Com a mínim, fins que un accident imprevist revela secrets ocults, tot posant a prova els llaços que els uneixen.

El 14 de setembre, a les 18.30h, tornarà el cicle gratuït ‘Documental del mes’ amb Womanhood, un viatge emocional a la cerca de la feminitat. La keniana Beryl Magoko, directora i protagonista del documental, va ser víctima de la mutilació genital quan era petita i ara necessita sanar aquest trauma no superat. Tot conversant amb altres dones víctimes, intentarà trobar les respostes que necessita per decidir si es sotmet o no a la cirurgia reconstructiva.

Javier Vega, responsable Cinema del Diable

Els dies que vindran es projectarà el 20 de setembre, a les 20.00h, dins el cicle Gaudí. Després de 10.000 km i Tierra firme, Carlos Marqués-Marcet torna a la direcció per abordar una realitat contemporània en les seves arestes més íntimes i privades. Els dies que vindran és el minuciós relat de l’embaràs de la Vir (María Rodríguez) i el Lluís (David Verdaguer) que al llarg de nou mesos han d’aprendre a ser tres quan ni tan sols havien tingut temps d’aprendre a ser dos. Durant aquests mesos, la vida d’aquesta parella barcelonina farà un gir enorme: viuran les seves pors i alegries, les seves expectatives i realitats, però també la manera en que aquest esdeveniment afecta la seva relació i la manera en què s’enfronten a la vida que tenen davant seu.

Conte de tardor és una pel·lícula francesa dirigida l’any 1998 per Éric Rohmer. Es passarà el 29 de setembre, a les 18.30h, amb entrada gratuïta. Isabelle i Magali són dues amigues que viuen en una vall de la Provença. Isabelle s’ha entossudit a casar Magali, que és vídua i s’ha quedat sola després de la marxa dels seus fills, raó per la qual recorre als anuncis per paraules. Últim dels contes dedicats a les quatre estacions, és una mostra depurada del seu estil: desamors en l’edat madura, jovenetes amb vocació de matrimonieres i una bella localització -una casa de camp al migdia francès- que és alhora paisatge moral i sentimental de la història.