La jornada ‘World Cafè’ reuneix una cinquantena d’empresaris per impulsar sinèrgies de col·laboració

1722
'Word Cafè'
'Word Cafè'

Una cinquantena d’empresaris de Martorell va participar divendres passat en la jornada ‘World Cafè: Impuls de la Col·laboració i Oportunitats Empresarials’, que es va celebrar a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa de l’Ajuntament de Martorell. La trobada va tenir com a objectiu fomentar la col·laboració entre les empreses del territori, així com facilitar l’inici de la creació d’una associació empresarial a Martorell.

La jornada va començar amb la benvinguda de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Rosa Cadenas, seguida d’una xerrada a càrrec de Jordi Puigdellívol, consultor de Sherpa, enfocada a la col·laboració a tots els nivells.

Posteriorment, la tècnica de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, Montserrat Rico, va presentar el Pla de Modernització dels PAE de la demarcació de Barcelona, la convocatòria que ajuda als ens locals a millorar-ne la qualitat finançant inversions d’alt impacte que permeten transformar-los i, en conseqüència, augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball.

La tècnica d’Empresa de l’Ajuntament de Ripollet, Cristina Torruella, va donar a conèixer l’experiència d’associacionisme empresarial al seu municipi i com van engegar la seva associació partint d’una jornada com aquesta.

El format d’aquesta jornada es va basar en la tècnica World Café, una dinàmica d’innovació i col·laboració que fomenta l’intercanvi d’aportacions i la generació de consensos entre els assistents, així com la coneixença, generació de confiança i oportunitats entre ells. La metodologia del World Cafè és similar a les converses que es creen en la taula d’un cafè, tot facilitant una xarxa informal sobre temes d’interès, permetent treballar reptes complexos de forma col·laborativa, ha detallat la regidora Rosa Cadenas.

Rosa Cadenas, regidora Promoció Econòmica

Durant l’esmorzar networking, els assistents van poder fer acció comercial entre ells i definir el seu projecte empresarial. La dinàmica de treball es va desenvolupar a la darrera part de la jornada i va consistir en converses al voltant de quatre temes estratègics per Martorell: la relació entre Ajuntament i empresa; l’impuls de l’associació d’empreses de Martorell; la col·laboració empresarial i oportunitats; i la necessitat dels empresaris de conèixer més i millor les empreses que tenen al seu voltant fent networking.

Acabades les rondes, els tècnics amfitrions de cada una de les taules van fer una breu exposició sobre les conclusions i idees principals que havien sorgit de forma col·laborativa i natural a cada una de les taules.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va ser l’encarregat de cloure la jornada fent un petit resum de les conclusions generades per part de les empreses participants i destacant  la importancia d’impulsar la creació d’una associació empresarial a Martorell per establir sinergies entre el teixit empresarial.