La martorellenca Arsènia Fisa Farré rep la medalla commemorativa de la Generalitat en arribar als 100 anys

1064
Centenari Arsènia Fisa
Centenari Arsènia Fisa

El passat 4 de novembre la martorellenca Arsènia Fisa Farré va arribar als 100 anys i ho va fer amb una gran celebració envoltada de familiars i amics. En aquesta festa a l’Hotel Ciutat Martorell, Arsènia va rebre la visita de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i de la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, que van fer-li entrega de la medalla centenària honorífica de la Generalitat de Catalunya.

Nascuda l’any 1917 al carrer del Mur, Arsènia va viure la seva infància i l’esclat de la Guerra Civil a La Vila, lloc on també va conèixer a Isidre Clopas, amb qui es va casar l’any 1947. Degut a la professió d’historiador i conservador de patrimoni d’Isidre Clopas, tots dos van mudar-se a viure al costat del Museu Vicenç Ros i allà van educar i crèixer les seves filles, l’Assumpta i la Paulina.

Arsènia recorda els anys de misèria que va portar la guerra, però també evoca amb melancolia la seva infantesa a La Vila i les més de cinc dècades que va viure al barri Font de la Mina envoltada d’art, patrimoni i història.

Ara encara la seva etapa final amb dues filles, quatre néts i tres besnéts al seu costat. Tot ha canviat molt durant els darrers 100 anys, però res ha fet que Arsènia abandoni Martorell, el lloc que sempre ha considerat la seva llar.