La martorellenca Clàudia Sabaté prendrà part al Campionat d’Espanya de clubs per segon any consecutiu

1848
Clàudia Sabaté

Clàudia Sabaté (Martorell, 2003), alumna de l’Institut Joan Oró, viatjarà dissabte fins a Andalusia, on participarà al Campionat d’Espanya de clubs d’edat cadet amb el Basket Almeda (Cornellà). La martorellenca, que repeteix per segon any consecutiu en un estatal, arriba a Huelva com a tercera de Catalunya i acompanyarà l’Snatt’s Femení Sant Adrià i el CBS Barça com els tres millors conjunts catalans de la temporada. L’estatal començarà el proper diumenge 20 de maig i clourà el 26 de maig, amb la gran final per conèixer qui és el campió d’Espanya.

Aquesta és la tercera temporada de la martorellenca al Basket Almeda. Després de les dues temporades en edat infantil, Sabaté ha entrat directa al cadet A del club cornellanenc en el seu primer any en aquesta categoria. En aquest sentit, agraeix la “confiança que el club ha posat en mi, és tot un repte”.

Clàudia Sabaté, jugadora Basket Almeda

Les cornellanenques van haver de recórrer al segon partit de la final a 4 de Catalunya per assegurar-se la seva presència a l’estatal. Després de perdre contra el CBS Barça, van imposar-se al Femení Maresme en un partit igualadíssim (41-51) per convertir-se en el tercer millor conjunt de Catalunya i segellar el bitllet cap a Andalusia. La martorellenca creu que el tercer lloc “és just per a la temporada que hem fet”.

Un grup de campions

A Huelva, Punta Umbría i Aljaraque, els tres escenaris del campionat, el Basket Almeda jugarà la fase grups en el grup C, on es trobarà amb el Canterbury Academy, el Baloncesto Rivas i el Ponce Valladolid. Excepte el conjunt de Cornellà de Llobregat, la resta de conjunts d’aquest grup arriben com a campions de la seva territorial. El Canterbury és el campió canari, el Rivas ha estat el millor conjunt de Madrid i el Ponce Valladolid va guanyar la primera plaça de Castella i Lleó.

Pel que fa a la resta de conjunts catalans, l’Snatt’s Femení Sant Adrià serà al grup A, amb el Baloncesto Femenino León, l’Aranguren Multibasket 02 i El Pilar. De la seva banda, el CBS Barça formarà part del grup B, amb el el primer classificat d’Aragó, el Celta Zorka i l’UCAM Murcia CB. Dels vuit grups, els tres primers de cada superaran la primera fase i avançaran dins de l’estatal de clubs.

L’Snatt’s Femení Sant Adrià és el vigent campió d’Espanya, en el campionat que tmabé va celebrar-se el curs passat a Huelva. El Basket Almeda, va ser el segon millor equip de fa dues temporades, guanyant la medalla de plata a Saragossa.