La martorellenca Marta Knight actua per primer cop al Mercat de Música Viva de Vic

628
Marta Knight
Marta Knight

La cantautora martorellenca Marta Knight ha actuat aquest dimecres a la 31a edició del Mercat de Música Viva de Vic, que se celebra des d’avui i fins dissabte a la capital osonenca. La jove no havia actuat mai al festival, principal trobada de promoció cultural del sector musical català, i hi ha debutat acompanyada, per primer cop, d’una banda. El seu indie-folk ha captivat el públic amb cançons d’esperit britpop i rock cadenciós.

Amb només vint anys i un EP de cinc temes publicats, Peterloo Heroes, Marta Knight ha estat capaç de convèncer en poc temps crítica i audiència amb el seu timbre de veu commovedor, i la seva capacitat per compondre melodies i lletres. L’avalen més de 60 concerts a sales i festivals, i el recent fitxatge pel segell Great Canyon, que suposa un pas endavant en la seva prometedora carrera.

A l’escenari de l’Auditori Atlàntida de Vic, davant unes 300 persones, l’artista martorellenca ha preestrenat alguns dels temes que formaran part del seu primer llarga durada i que ha presentat en format banda, una experiència que pensa repetir, ha assegurat.

Marta Knight, cantautora

Les seves cançons deixen clares les influències d’alguns dels seus cantants preferits, entre els quals es troben Julien Baker, Sharon Van Etten, Nick Drake, Johnny Cash, Oasis o Kurt Vile.

31è Mercat de Música Viva de Vic

El Mercat de Música Viva de Vic té com a objectiu afavorir el contacte entre propostes musicals emergents i reconegudes, professionals de la indústria i el públic. Ofereix la màxima quantitat d’espectacles d’estrena, per a que els promotors i el públic puguin gaudir de concerts inèdits. Des d’avui i fins dissabte, hi passaran més de 70 artistes: A Contra Blues, El Petit de Cal Eril, Mazoni, Lorena Álvarez, Gertrudis, Espaldamaceta, Lidia Damunt, Ferran Palau, Marco Mezquida, Nico Roig, Carla i Marta Knight.

El Mercat enguany vol donar protagonisme a la música portuguesa. Entre els convidats hi haurà la música instrumental de Plankalama, el punk d’O Gajo, i el grup de jazz Plint, entre d’altres. També hi haurà la presència de les artistes gallegues d’Agoraphobia, que oferiran el seu segon disc. Enguany també serà a Vic un cantautor clàssic i alhora sempre original: Javier Ruibal. I els andalusos de Lagartija Nick, amb Los cielos cabizbajos, homenatjaran les ciutats bombardejades en conflictes bèl·lics durant el segle XX.