La martorellenca Paula García Solís guanya l’accèssit del 22è Certamen Poètic Andreu Trias

538
Paula García Solís
Paula García Solís

Paula García Solís ha guanyat l’accèssit en categoria sènior de la 22a edició del Certamen Poètic Andreu Trias, celebrat el 30 de març al Centre Catòlic de l’Hospitalet. La jove martorellenca ha presentat el poema titulat Nuesa i el jurat ha decidit, per unanimitat, atorgar-li aquest reconeixement per la profunditat, maduresa i sensibilitat de l’obra.

El lliurament de premis del 22è Certamen Poètic Andreu Trias va ser presentat per l’actor Joan Pera, qui va posar veu als poemes guanyadors. En categoria sènior, el primer premi va ser per a Salvador Valiente amb Paràlisi; el segon premi per a Oriol Solà amb Mossec rere mossec, i l’accèssit per a Paula García amb Nuesa.

“Nuesa en el sentit figurat d’obrir l’ànima; de buidar-se de paraules i sentiments; de no deixar-se res al tinter; de transmetre allò que vols dir. Escriure aquest poema ha estat l’eina per afrontar un moment difícil que vaig viure”, ha dit la martorellenca, per a qui la participació en aquest certamen “és sempre un record de la meva infantesa al col·legi i de la meva etapa a l’institut”, quan acostumava a participar-hi.

Paula García Solís

En categoria infantil, el vencedor va ser Bashir Fahn Khan amb el poema La fulla ballarina i el segon premi va recaure en Ariadna Santiago amb Ai, iaia. A la categoria Juvenil A, el primer premi va ser per a Lucía Gómez amb Records. El segon premi el va guanyar Lucía Cuenca amb el poema Vida real. El primer premi de la categoria Juvenil B va ser per a Ariadna Figueres amb Aire que es desfà i el segon premi per a Berta Ruesca amb Les lletres ens faran de camí.

Amb només 22 anys, Paula García té una llarga trajectòria en el món literari. Ha guanyat en sis ocasions el Certamen Poètic Andreu Trias de l’Hospitalet en diferents categories i el Premi Vila de Martorell. També ha estat guardonada al Concurs per a l’erradicació de la violència masclista de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere per les obres Que no et trenquin el cor (2012); Ara sí, noves regles de joc (2014), i Més enllà dels límits establerts (2018).