La Mercè aconsegueix una norantena de participants a la campanya de donació de sang

375

Una norantena de persones s’han apropat aquest dijous al Col·legi La Mercè per col·laborar amb la 2a campanya de donació de sang dels alumnes de 6è de Primària, sota el lema Dóna’ns una part de tu. Finalment, s’han comptabilitzat 82 donacions efectives, entre les quals la de l’alcalde Xavier Fonollosa, qui també ha volgut sumar-s’hi. La campanya s’integra dins el projecte Donació de sang i educació per a la ciutadania del Banc de Sang i Teixits.

El projecte d’aprenentatge i servei, que s’ha dut a terme al gimnàs del centre (antic Cine Nou), ha inclòs “l’edició d’un cartell promocional, que han dissenyat els mateixos alumnes, la composició de la cançó Tu segueix-me, una flashmob a la plaça de la Vila, i la creació d’un clauer amb el cal·ligrama d’una gota de sang per regalar com a obsequi als donants”, ha explicat la sotsdirectora d’Infantil i Primària del Col·legi La Mercè, Carme Anguela.

Els alumnes han escrit, prèviament, cartes informatives a les famílies i s’han posat en contacte amb els mitjans de comunicació local per fer difusió de la campanya. “Un cop acabada la campanya, recolliran les dades en un formulari per tal de conèixer el grau de satisfacció dels participants i els aspectes a millorar de cara la campanya de l’any vinent”.

Carme Anguela ha destacat l’èxit de participació de la convocatòria, “la implicació i entusiasme dels alumnes, que s’hi han abocat des del primer moment per superar les donacions de l’any passat”.

‘Donació de sang i educació per a la ciutadania’

L’acció s’integra dins el projecte del Banc de Sang i Teixits Donació de sang i educació per a la ciutadania, “amb l’objectiu d’estimular els alumnes a conèixer el procés de donació de sang i els consciencia de la necessitat de fer-se donants en l’edat adulta”. Es dirigeix a joves i infants menors de 18 anys i, a més de familiaritzar-los amb el procés de donació, els ajuda a desenvolupar el potencial comunicatiu dels infants i adolescents.