La Mercè participa al concurs de cartells per commemorar el Dia Mundial sense Tabac

461

El Dia Mundial sense Tabac es commemora aquest diumenge 31 de maig amb la voluntat de cridar l’atenció sobre l’epidèmia de tabaquisme i els seus efectes letals. El servei PIDCES del SIJ-Punt Nord ha organitzat un concurs de cartells entre els estudiants del col·legi La Mercè perquè reflexionin sobre la importància de prevenir el tabaquisme i les seves conseqüències.

El concurs de cartells del Dia Mundial sense Tabac forma part Programa d’Educació per la Salut (PES) del Pla Local de Joventut, coordinat des del PIDCES (Punt d’Informació i Dinamització dels Centres d’Ensenyament Secundari). Hi ha participat 27 alumnes del col·legi La Mercè, amb l’objectiu de destacar missatges concrets relacionats amb el control de tabac.

Els cartells es poden veure exposats al vestíbul del Centre Cultural i tothom pot votar pel seu cartell preferit a la consergeria del mateix equipament. Divendres es donarà a conèixer el guanyador, que s’endurà una entrada doble pels cinemes Yelmo Abrera. L’obra premiada es difondrà a les xarxes socials del SIJ-Punt Nord i a les cabines PIDCES dels quatre instituts martorellencs.

El responsable del SIJ-Punt Nord, Manolo Cortés, ha explicat que “el Programa d’Educació per la Salut (PES) sensibilitza els joves sobre temes de salut i, en aquest curs escolar, ja hem fet convocatòries semblants coincidint amb el Dia Mundial sense Alcohol, amb els alumnes de l’Institut Martorell, o el Dia Mundial contra la Sida, amb els alumnes del Joan Oró”.

‘Aturem el comerç il·legal’
El tema principal de la jornada és Aturem el comerç il·legal dels productes del tabac i té com a objectiu no només aconseguir la col·laboració de tots els països per posar fi a aquesta activitat, sinó també sensibilitzar sobre el dany que causa a la salut i als interessos de la població.

Els productes il·legals de tabac arrosseguen els joves a provar i consumir tabac, perquè és més barat. També enganyen els joves consumidors de tabac, perquè no porten advertiments sanitaris i, de vegades, empenyen els infants a participar en activitats de venda il·legal.

El comerç il·legal minva els ingressos públics en concepte d’impostos i aquests diners es podrien destinar a la prestació de serveis públics en lloc d’anar a parar a les mans de delinqüents.

És sabut que les empreses tabaqueres han aprofitat les escletxes legals dels sistemes de governança del control del tabac per participar en el comerç il·legal de productes del tabac.