La molinenca Mònica Usart, meteoròloga de RAC1, serà la pregonera de la Festa del Roser

1129
Mònica Usart. Foto: blog.lamallorquina.es
Mònica Usart. Foto: blog.lamallorquina.es

Mònica Usart, meteoròloga de RAC1, Rac105 i 8tv, serà l’encarregada de fer el pregó de la Festa del Most, dins la programació de la Festa del Roser 2017. El pregó es farà aquest dissabte, 7 d’octubre, des del balcó de l’Ajuntament de Martorell (19.30h) i es podrà sentir en directe per Ràdio Martorell 91.2 FM.

Nascuda a Molins de Rei (1984), és llicenciada en Física i màster en Meteorologia per la Universitat de Barcelona. Se la pot escoltar cada dia a El món a RAC1, a Fricandó matiner de RAC105 i a Arucitys de 8tv. Combina la seva feina als mitjans de comunicació amb conferències i taller de meteorologia per a infants i adults. Ha publicat amb l’editorial La Galera els llibres Mirant els núvols i Mirant el cel, adreçats al públic infantil, i amb l’editorial Bridge No només seran quatre gotes, un èxit de vendes que fuig de la meteorologia més tècnica per entrar en la meteorologia més propera i entenedora.

Assegura que de petita volia ser astronauta i que, quan va veure la pel·lícula Twister (1996) va tenir clar que el que realment li apassionava era perseguir tornados com la protagonista, Helen Hunt. Anys més tard, Mònica Usart és una de les dones del temps més reconegudes i mediàtiques de Catalunya.

Capgrossos de Martorell
Capgrossos de Martorell

Cercavila del Most: 25 anys de Capgrossos

El pregó és un dels punts àlgids de la tradicional Festa del Most, organitzada pels Amics de Sant Antoni Abat, amb el suport de la Regidoria de Cultura. A la plaça del Vi es farà l’acte ritual de la recollida de raïm, a les 17.30h, a càrrec de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa. La cercavila de les figures festives ( Drac Fafum, Gegants, Capgrossos, Bastoners i Banda Simfònica de Martorell) recorrerà els carrer de Lluís Gaya, avinguda Camí Fondo, plaça Rosa dels Vents, carrer Fèlix Duran i Canyameres, carrer de Pau Claris, plaça Portal d’Anoia, plaça de l’Església, carrer Santacana i plaça de la Vila. Els Capgrossos Roser, Joanàs, Petit, Roc i Madrona també celebraran el 25è aniversari amb la participació dels Capgrossos de Capellades, Ciutat Comptal, Cardona i Trinitat Vella, així com l’estrena del grup de flabiolaires dels 4 dracs. Després del pregó, tindrà lloc la ballada final dels grups festius i la trepitjada de raïm, a les 19.45h, a la plaça de la Vila.

Pep Segura, president Capgrossos de Martorell

Durant la ballada també es farà l’estrena dels nous vestits del Diable i la Velleta per celebrar el 25è aniversari acompanyats dels Gegants de Sant Carles de la Ràpita, segons ha explicat Joan Rodríguez, president de Gegants de Martorell.

Joan Rodríguez, president Gegants de Martorell

Rumbafest al Vapor

A les 20.00h, es farà un taller de rumba amb Sabor de Gràcia, al pàrquing del Vapor. Una masterclass per conèixer la història de la rumba catalana, el ventilador o els diferents estils de palmes. A les 23.00h, Arrels de Gràcia presenten Si fa o no fa, un repertori trepidant de tradició familiar i inquietuds musicals actuals. Sabor de Gràcia, el grup de referència dins el món de la rumba catalana, combinarà l’essència rumbera més clàssica i la fusió amb estils com el pop i l’ska (00.30h). La festa tancarà amb Dj Sibux (02.00h) que punxarà reggae, punk, drum’n’bass, ska i reggaeton.