La mostra fotogràfica ‘Mediterrània: pedra, sal, mar’ s’inaugura divendres al Muxart

409

El fotògraf Guillem Vidal inaugura divendres 4 de març, a les 19.00h, al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis l’exposició Mediterrània: pedra, sal, mar. Aquest projecte fotogràfic mostra tres espais geogràfics diferents modificats per l’home: pedreres a Menorca, salines a Malta i l’escullera del port de Barcelona.

Aquests tres espais diversos i allunyats formen part d’un espai cultural comú, la Mediterrània. “Són espais transformats amb una intenció únicament funcional, s’han anat convertint, amb l’abandonament i l’acció de la natura, en una nova realitat. Una realitat màgica, un paisatge poètic, espais per deixar volar la imaginació”, ha explicat el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric, Sergi Corral.

Aquesta sèrie fotogràfica, realitzada entre 2007 i 2009, està plena de referents, al·lusions i homenatges a la nostra cultura visual: un paisatge ens recorda un quadre de Friedrich, una pintura metafísica, un fotograma d’una pel·lícula expressionista. “En un detall reconeixem un klee, un mondrian, una construcció constructivista o l’art povera, una mostra d’informalisme, una estampa japonesa, etc”, ha dit.

Qui és Guillem Vidal?

Guillem Vidal (Barcelona, 1955) és diplomat en Disseny Gràfic per l’Escola Eina de Barcelona. Des de 1983 treballa com a dissenyador gràfic i al 1985 crea el seu estudi. Alguns dels meus treballs professionals han estat premiats, publicats i participat en mostres. Ha realitzat exposicions individuals com: Tòtems, Museu Blau – Museu de Ciències Naturals de Barcelona (2016), Pedra, sal, mar, Can Manyé, Espai d’Art i Creació d’Alella, Barcelona (2015) , Fotografies, Espai Fotogràfic Humberto Ribas, Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts Parc del Garraf, Barcelona (2014) , La Línia P al descobert, Art i memòria, Propostes artístiques contemporànies, Museu Memorial de l’Exili, La Jonquera, Girona (2013) , Proyecto O.F.N.I. (objeto fotográfico no identificado), Galeria Valid Foto, Barcelona 2010, DelicARTessen8, Galeria Esther Montoriol, Barcelona 2009 o la Selecció edició 2009 Festival International de l’Image Environnementale, París i Arles (França).

Horari de visita

Mediterrània: pedra, sal, mar s’inaugura divendres 4 de març (19.00h) i es podrà visitar fins el 10 d’abril al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis. L’horari de visita és dijous i divendres, de 17.00 a 20.00h, dissabtes i diumenge, de 10.30 a 14.00h. Els dies 24 i 27 de març romandrà tancada.