Música, diversitat i eclecticisme a l’empara de les càlides nits de juliol i agost. Aquests són els ingredients principals que conformen la setena edició del PAS (Pont a les Arts Sonores), el festival musical d’estiu de Martorell. Del 24 de juliol al 8 d’agost, la nostra població acollirà un total de cinc concerts variats i per a tots els gustos amb l’objectiu de seguir apropant la música a la gent i propiciar una oferta artística gratuïta i de primer nivell.

Enguany, el PAS repeteix presència a l’escena cultural catalana consolidat de ple com un dels esdeveniments artístics de referència al Baix Llobregat i amb tot a punt per oferir aquest 2020 una edició adaptada a la realitat de la COVID-19. Així, Mélodie Gimard, Patáx, Meritxell Neddermann, Marc Parrot i Eva Armisén, i La Belluga seran els artistes protagonistes d’un festival que per primer cop es trasllada a la Piscina d’Estiu de Martorell, on el públic assistent podrà gaudir de la millor música.

Serà, doncs, un ‘PAS Canviat’, amb dates i emplaçament renovats, amb totes les mesures higièniques i de prevenció per a garantir la seguretat de tots els assistents, però amb la mateixa ambició i essència que l’ha convertit en una cita cultural ineludible de l’estiu català.

L’alcalde Xavier Fonollosa destaca que “sabem que enguany la celebració del PAS comporta canvis importants, però són aquests canvis precisament els que ens permeten poder-lo celebrar mantenint totes les mesures de protecció i seguretat. D’altra manera no el podríem celebrar”.

“Enguany el festival tindrà una peculiaritat molt important, no es podrà celebrar on es venia fent de forma tradicional, al costat del pont del Diable. Hem de mantenir distància de seguretat i la mascareta és obligatòria. Ens hem vist obligats a organitzar-lo a la Piscina d’Estiu, un altre emplaçament que creiem agradarà els martorellencs”. Precisament pel distanciament i la capacitat limitada, hem doblat les actuacions, de manera que cada dia n’hi haurà que es repetirà l’endemà. Si algú no ha pogut assisistir-hi el primer dia, podrà fer-ho el segon”, apunta el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura

El 24 i 25 de juliol el ‘PAS Canviat’ donarà el tret de sortida amb el flamenc fusionat amb jazz i la música moderna de Mélodie Gimard a la piscina d’estiu. Seguirà Patáx, els dies 31 de juliol i 1 d’agost, oferint un directe potent, fresc i atrevit. I el ‘PAS Canviat’ el completarà Meritxell Neddermann el 7 i 8 d’agost, amb una música serena, magnètica i sensual.

De la seva banda, la pista annexa del Pavelló acollirà l’espai del festival dirigit als més menuts, el PAS petit, oferint les actuacions de Marc Parrot i Eva Armisén (1 d’agost) i La Belluga (8 d’agost), i acostant els artistes i la música als infants de la casa.

González remarca que, novament, les propostes miren de complaure tots els gustos: flamenc, jazz, salsa, música negra americana o cançó d’autor. Tot amb un punt en comú: la qualitat musical dels artistes novells o experimentats.

Andreu González, regidor de Cultura

L’obertura de portes es farà una hora abans de l’inici de cada espectacle i l’aforament serà limitat a 500 persones per sessió. Per accedir al recinte, a més, caldrà complir totes les mesures de seguretat i d’higiene establertes. En aquest sentit, serà obligatori l’ús de mascareta i respectar la distància interpersonal mínima. A més, a l’entrada de la piscina s’habilitarà un dispensador amb gel hidroalcohòlic.

Les entrades per a les diferents actuacions, que són de caràcter gratuït, ja es poden adquirir a través del web pas.martorell.cat o a les oficines del PMSAPM, on també podreu consultar tota la informació sobre el festival i la programació completa.