La Nau 3 de Ca n’Oliveres, nova seu del Patronat de la Cavalcada de Reis, s’inaugura diumenge

1550

Diumenge, 21 de juliol, l’alcalde Xavier Fonollosa inaugurarà la Nau 3 de Ca n’Oliveres. Aquest espai funciona des del passat mes de maig i s’ha convertit en la nova seu social del Patronat de Cavalcada de Reis de Martorell. A partir de les 13.00h, es farà un recorregut per les instal·lacions, el descobriment d’una placa commemorativa, una visita a la mostra de carrosses i un petit refrigeri per als assistents.

La Nau 3 neix de la compartimentació de la Nau 1 i compta amb 1.318 metres quadrats. Per a aquest nou ús, l’Ajuntament de Martorell va adequar la instal·lació elèctrica i l’enllumenat; va pintar tota l’obra nova; va fer una sectorització de foc; va modificar la instal·lació de detecció d’incendis i la porta de vehicles per fer evacuació d’emergència; va crear una zona taller amb servei d’aigua i una pica, i va col·locar cinc contenidors que acullen l’oficina de l’entitat, els dos tallers de costura i els dos de magatzem per al vestuari, ha indicat Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada.

Xavier Vila, president Patronat Cavalcada de Reis

Vila ha recordat que, “en els més de 56 anys que té la Cavalcada de Reis, hem estat a les naus de Ferrocarrils de la Generalitat, al Pou del Merli, a l’antic Hospital, a Ca la Rafela o al Centre Cultural. En aquests indrets hem pogut desenvolupar la nostra activitat, que és molt complicada i voluminosa. Quan ens va arribar la proposta d’accedir a la Nau 3 se’ns va obrir el món, en el sentit que allà podem recollir totes les seccions de la nostra entitat”.

Xavier Vila, president Patronat Cavalcada de Reis

En aquesta jornada de portes obertes, “volem que la gent conegui la feina que hi ha darrere de tot el muntatge que desfila la Nit de Reis. A més, intentarem captar nous col·laboradors que se’ns vulguin afegir. Persones que amb la seva feina o les seves idees puguin aportar-nos alguna cosa. Tots som voluntaris i ens basem en l’esforç i l’aportació de la gent”.

Xavier Vila, president Patronat Cavalcada de Reis

Actualment, “el Patronat de la Cavalcada compta amb 45 persones voluntàries de diferents perfils: especialistes en fusteria, costura, electricitat, pintura, mecànica o venda de butlletes…Cadascú té el seu grau d’implicació i no cal que tothom estigui treballant dins la Nau”, ha apuntat Vila.