La Nit dels Museus obre dissabte la Farmàcia Bujons i el Museu Vicenç Ros a cop d’enigma

367

Museus de Martorell va cloure la commemoració del Dia Internacional dels Museus afegint dissabte l’organització d’una activitat lúdica i de descoberta d’espais patrimonials a la celebració de la Nit dels Museus. La proposta, una teatralització i joc ambientat a finals dels anys 40, va portar els cinquanta assistents a la Farmàcia Bujons i al Museu Vicenç Ros. Els va proposar de resoldre el misteri de la desaparició d’una peça museística. Dimecres passat, l’organització havia celebrat una festa familiar per commemorar els cent anys de la façana del Museu de l’Enrajolada.

L’entitat i el Grup Zinc de l’Aula de Teatre van preparar una activitat lúdica per a que el públic descobrís un enigma emmarcat a dos espais emblemàtics del patrimoni local. La cita s’iniciava a la Farmàcia Bujons, on un descendent del farmacèutic explicava els secrets dels pots de medicaments quan, de sobte, va irrompre a la sala en Vicenç Ros, per demanar ajuda a l’hora de trobar una peça desapareguda al seu museu.

Resoldre un enigma voltant el museu

“Els inscrits es van desplaçar al Museu Vicenç Ros i es van dividir en quatre equips, que a través d’un joc de pistes amagades en diferents punts van aclarir quina peça havia desaparegut, i també el quan, el per què i on”, explicaven les monitores de Museus de Martorell Gemma Jiménez i Sandra Barber. Resolt el misteri, tots plegats van gaudir d’un sopar temàtic amb herbes remeieres i aromàtiques com a protagonistes.

S’hi van apuntar unes cinquanta persones de totes les edats, i hi van donar suport l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament Sergi Corral, entre d’altres regidors. La tècnica de Museus de Martorell Yolanda Insa valorava que “n’estem molt contentes de la resposta que ha tingut. A cada activitat que anem fent es suma més gent”.

Cent anys de la façana de la Casa Museu Santacana

Coincidint amb la cita setmanal de la ludoteca a l’Enrajolada, Museus va programar el passat dimecres una altra activitat del Dia Internacional: “una festa d’aniversari infantil i familiar que servia per celebrar els cent anys de la façana de l’Enrajolada, a la que hi van acudir prop de 150 persones”, explicava Insa.

Aquestes dues activitats estaven emmarcades en el Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig a proposta del Consell Internacional dels Museus. La data pretén, com aclaria Insa, “fer saber a la ciutadania la tasca que es fa des dels museus i promoure’n el seu coneixement”.