La nova junta veïnal de Rosanes celebra amb èxit les seves primeres festes de barri

366

Rosanes ha tancat, aquest cap de setmana, el circuit de festes als barris de Martorell. Han estat les primeres de la nova junta de l’associació de veïns, encapçalada per Xavier Folqué, qui ha quedat molt satisfet amb l’organització de les activitats i la gran implicació de la gent del barri.

La plaça 25 de Setembre ha tornat a ser el centre neuràlgic del programa festiu, que va arrencar divendres amb una traca valenciana, el pregó, a càrrec de Roger Trilles i Àngel Borrega, i una sessió de cinema a la fresca amb Zootròpolis.

El dissabte es va fer una participativa gimcana familiar, “pensada per donar a conèixer els racons del barri”, segons Folqué. La gelatada popular va ser “tot un èxit”, i el sopar de germanor “va quedar esguerrat per la pluja i molts comensals van optar per endur-se la carmanyola a casa”.

Petanca, tennis taula i festa de l’escuma han marcat el diumenge al matí. Un centenar d’assistents han pogut llepar-se els dits amb la xocolata desfeta. Yo vendo unos ojos negros, Mi gran noche, Perfídia, Els gegants de la plana, La Trinca, el Cant de la Senyera i l’Himne del barri Rosanes, amb lletra de Benet Puerta, són les cançons que han configurat el repertori del concert de la Coral de Rosanes. El vermut popular i el sorteig de les paneres han estat el colofó final.

Han sigut les primeres festes de la nova junta de l’associació de veïns del barri Rosanes, presidida per Xavier Folqué, Albert Guiu (secretari) i Antoni Gasulla (tresorer). El president ha valorat la “bona predisposició” de la junta sortint per facilitar el traspàs de funcions i col·laborar en la festa. També ha assegurat que “estem oberts a que els veïns ens expliquin què cal millorar al nostre barri” i ha destacat que “el contacte amb l’Ajuntament és molt directe”. La nova junta comença a dissenyar ja la Fira de Santa Llúcia.