La participació dels infants de Martorell al Premi Sambori de literatura continua a l’alça

1324
Premi Sambori
Premi Sambori

Un total de 43 infants de les escoles de Martorell han presentat originals aquest 2019 al 13è Premi Sambori Òmnium de narrativa escolar, el certamen literari de major participació a Europa, dirigit a infants i joves de 6 a 18 anys. La xifra suposa un nou increment de participants, així com de centres educatius locals, en el tercer any de participació. Divendres, Òmnium Cultural a Martorell els va reconèixer en un acte al Complex Educatiu.

L’any 2017 va ser el tret de sortida martorellenc al Sambori, amb 18 alumnes de 3 centres. L’any passat, la xifra va augmentar fins als 26 alumnes de 4 centres, i en aquest 2019, s’ha situat en 43 nens i nenes i 5 centres: l’Escola Mercè Rodoreda; el Col·legi La Mercè; l’Institut Joan Oró i l’Institut Pompeu Fabra, als que s’ha afegit l’Escola José Echegaray, que ha participat en la modalitat poesia -el Premi Pissiganya-.

Tots els participants

-Escola Mercè Rodoreda: Elena González Hernández; Ian Escudero García i Douaa Salbi Sadiki (premiada).

-Institut Joan Oró: Marta Salvador Cebador; Natalia Gea Jiménez; Júlia Alemany Cervera; Nil Aymat; Alba Rodríguez Zapata; Samia Berrouhou; Melani Macías Romero; Anna Camps Romero; Verónica Lara Marchal.

-IES Pompeu Fabra: Chaima Iken Scouti; Biel Sánchez Marés; Laia Segura Padullés; Carla Porcuna Araguàs; Marçía Chinchilla García; Olga García Sánchez; Ana Arias Ruiz (Premiada).

-Col·legi La Mercè: Laia Monzó Gómez; Xana Quintaneiro Carrasco; Clara García Font (premiada); Laia Forn Piñol; Clàudia Arjona Martínez; Montserrat Franco Gil; Marina Herrerías; Noah Cerdà Castelló; Marta Bonastre Esteve i Maria Viso Doña.

-Escola José Echegaray: Rim Essadi; Kingsley Obiefule; Neserin Ikrikiz; Chaima Isellaman (Finalista); Noa Bermejo; Kawtar Oulad; Giovanni Ribalta; Ishak Benharmir; Judit Ellacuria; James Osigiator; Ainara Terraza; Kawtar El Khattouti; Fàtima Khouyi i Iman Mushtaq.

Reconeixement per a tots

L’acte de divendres, organitzat per Òmnium i amb l’acompanyament de la regidora d’Ensenyament en funcions Cristina Dalmau, va reconèixer “tota la feina que suposa escriure i presentar els originals per part dels alumnes, sense distingir entre els premiatsen la fase territorial i la resta, i la dedicació dels centres i de les famílies”, explica Jordi Morera, un dels promotors de la iniciativa a casa nostra.

Jordi Morera, membre d'Òmnium Cultural

Per això, se’ls va obsequiar amb un llibre editat amb tots els treballs presentats, un val de descompte de 10 euros per a la compra de material escolar a la Llibreria Alfambra i un diploma, que també es va fer extensible als centres d’ensenyament. Un grup de combos de l’Escola Municipal de Música va amenitzar la vetllada.

El Premi Sambori promou la creació literària infantil i juvenil entre les escoles i instituts dels territoris comuns de parla catalana, i actualment ja és “el més gran que hi ha en l’àmbit escolar europeu fins als 18 anys, el de més participació”, explica Morera.

Jordi Morera, membre d'Òmnium Cultural

En la seva 13a edició al Principat -al País Valencià ja ha assolit la 20a-, el Sambori -junt amb el Pissiganya de poesia, amb el que conforma la Festa del Tinter de les Lletres Catalanes- ja ha arribat als 160.000 participants, 30.000 més que en l’edició anterior.