La Penya Barcelonista celebra els 40 anys de la pujada a Montserrat amb novetats en la sortida

1025
Edició anterior de la pujada a Montserrat
Edició anterior de la pujada a Montserrat

La muntanya de Montserrat acollirà aquest diumenge la 40a edició de la pujada que promou la Penya Barcelonista de Martorell. L’entitat presidida per Cisco Querol repeteix una de les activitats més esperades pels socis i d’altres aficionats a aquesta sortida i ho fa amb novetats significatives en l’edició d’enguany.

Si en l’edició anterior es van reunir unes 40 persones, les previsions de la sortida 2017 són encara més optimistes i apunten a arribar a la cinquantena de participants. Els excursionistes podran escollir, de nou, entre els tres formats de recorregut: per una banda, el camí a peu des de Martorell, que s’iniciarà a la plaça del Pedró, a les 3.30h. Per una altra, el camí intermig: en autocar, els participants iniciaran la sortida, a les 7.00h, al Pavelló Esportiu Municipal fins a Collbató, on es trobaran amb els més matiners i esmorzaran amb ells abans de seguir amb el camí, cap a les 7.30h. Des d’aquest punt, seguiran la pujada a peu fins a Monsterrat. La tercera opció és la de fer el recorregut íntegre en autocar. En qualsevol cas, els participants es trobaran als peus de la muntanya per assistir a la missa de les 11.00h.

Fins a 4 novetats

La Penya Barcelonista de Martorell ha volgut innovar en la 40a edició de la pujada a Montserrat. Durant la missa, l’entitat martorellenca farà entrega d’un ram de flors a la Verge de Montserrat. La samarreta que commemori la 40a edició serà una altra de les novetats més visibles. A més, durant l’esmorzar de grup una escultura dissenyada per Cisco Querol presidirà l’àpat. I el dia finalitzarà al restaurant martorellenc Aqqua, on es posarà punt i final a la jornada, enlloc d’acabar-lo tan bon punt arribats a Martorell, com es feia en edicions anteriors. Un dels membres de l’entitat, Vicenç Mesalles, apunta que el 40è aniversari era l’ocasió perfecta per afegir novetats en una sortida més que consolidada.

Vicenç Mesalles, membre de la Penya Barcelonista de Martorell

La inscripció a la sortida inclourà l’esmorzar, la samarreta i el desplaçament d’anada i tornada. Per als qui vagin a peu, el preu és de 17 euros. En la resta de modalitats, serà de 25 euros. La inscripció pot fer-se fins divendres al vespre a la Penya Barcelonista de Martorell. Per prendre-hi part no és necessari ser soci de la penya.