La periodista de RAC1, Cristina Solias, serà la pregonera de la Festa dels Tres Tombs

3253

Cristina Solies, periodista martorellenca dels serveis informatius de RAC1, serà l’encarregada de fer el pregó de la Festa dels Tres Tombs dels Amics de Sant Antoni Abad, aquest dissabte a la plaça de La Vila. La locutora vol reivindicar els seus orígens i homenatjar els seus avis, vinculats a l’entitat.

Solias va néixer a Martorell, el 26 d’octubre de 1989, el seu primer contacte amb el món periodístic va ser l’any 2008, com a redactora en pràctiques als serveis informatius de Ràdio Martorell. De 2008 a 2010, va treballar al portal digital Cugat.cat. La beca universitària la va realitzar el 2011 a la secció d’economia de Catalunya Ràdio, participant com a redactora i locutora al programa Generació Digital. Fa cinc anys, va entrar a treballar a RAC1, on actualment és editora i redactora dels serveis informatius i sots-editora del programa No ho sé, presentat per Joan Maria Pou. Com a enviada especial, ha cobert la Guerra d’Ucraïna, la ruta dels refugiats als Balcans o als atemptats de París.

“És una bona excusa per reivindicar l’orgull de ser martorellenca i retre homenatge als meus avis, en Pere Solias, qui havia col·laborat amb la Festa dels Tres Tombs, amb el Patronat de la Cavalcada de Reis, la Creu Roja o Càritas, i la Candelària Corselles, coneguda a La Vila com la Maria de Cal Garcia, que és a punt de fer 96 anys”, ha dit Cristina Solias, qui també ha destacat la importància de “recordar allò que feien els nostres avantpassats per saber com som com a poble i com hem arribat fins aquí”.

El pregó dels Tres Tombs tindrà lloc dissabte, a les 19.00h, des del balcó de l’Ajuntament. Prèviament, hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà. A les 19.30h, s’inaugurarà l’exposició 100 anys sense diligència, al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis, a càrrec de l’historiador martorellenc Ferran Balanza.

La plaça Maria Canela acollirà diumenge la Festa dels Tres Tombs amb l’esmorzar traginer (3 euros), a les 9.00h, el guariment i enganxada de cavalls, a les 10.30h, la concentració i sortida de genets, cavalls i carruatges, a les 11.30h, i la benedicció i inici dels tres tombs, a les 13.00h. El Progrés acollirà el tradicional concert vermut, a les 14.00h, i el ball de gala, a les 19.00h.