La plaça de la Creu concentra el primer cap de setmana de festes del Pont del Diable

930
Festes del Pont del Diable 2018

El Pont del Diable ha clos el primer cap de setmana de festes del barri coincidint amb la celebració de Sant Joan. Actes com la missa solemne a la capella de Sant Joan o el lliurament de premis del Concurs de Pintura Ràpida dels Amics de l’Art han estat els més destacats, tot i que també han estrenat noves activitats.

Divendres, la festa va començar amb el pregó, a càrrec de Ferran Porta, a la capella de Sant Joan Baptista, on també es van presentar les rajoles d’antics mosaics renovades, conservades per la família Colell-Astúries. Dissabte va tenir lloc l’arribada de la Flama del Canigó i la posterior encesa del Foc de Sant Joan. Una cinquantena de persones va assistir a la lectura del manifest del Canigó a la plaça de la Creu i van gaudir després del sopar al carrer. El punt àlgid de la vetllada va arribar cap a les 22.30h, quan tots els comensals van fer la passejada amb les atxes de vent per encendre una gran foguera i van gaudir d’una gran revetlla de Sant Joan.

Diumenge va donar pas a la Missa Solemne a la capella del barri, el vermut per la gent gran i el ja tradicional lliurament del 26è Concurs de Premis que cada any organitza Amics de l’Art. Segons la presidenta de l’entitat, Maria Rodríguez, en aquesta edició hi ha participat una vuitantena de persones entre les diferents categories i ha comptat amb concursants de les quatre províncies de Catalunya, evidenciant la consolidació i creixement any rere any de la competició.

Maria Rodríguez, presidenta Amics de l'Art

Francisco Hernández Vigueres s’ha emportat el primer premi d’aquesta 26a edició, Ramon Pujolà ho ha fet en la categoria Premi Llibertat d’Expressió i el Premi Local ha anat a parar a Joaquín Lecina. Pel que fa a les categories infantils, Briggitte Sadio ha estat la guanyadora de la categoria fins a 18 anys mentre que el premi fins a 10 anys ha estat per Izan Lecina. A més, s’han repartit set premis més d’Autor, que com explica Rodriguez son patrocinats per persones particulars, entitats o establiments de Martorell.

Maria Rodríguez, presidenta Amics de l'Art

El primer cap de setmana de festes ha acabat amb l’animació a càrrec del pallasso Pipo i la trencada d’olles per a infants. El grup de gòspel Dando la Nota ha posat la cirereta al pastís.

Activitats per al proper cap de setmana

Les festes de Pont del Diable continuen aquest proper cap de setmana amb més activitats de germanor i per a tota la família. Dissabte, a les 21.00h, se celebrarà el Concurs d’All i Oli al passeig del Quarter seguit del sopar de germanor. Durant la nit, es cremarà la traca final de festa i hi haurà música a càrrec d’El Pere. Les festes del Pont del Diable arribaran al seu punt i final diumenge al matí amb el 35è Concurs Infantil de Pesca que organitza la Societat de Pescadors Esportius de Martorell.